Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Härnösand Besöksadress: Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Postadress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Telefon: +46(611)28800 E-post till Svenska kyrkan Härnösand

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Komminister (100%)

Vi söker dig som är präst och som vill jobba i Härnösands pastorat. Totalt är vi 53 årsanställda, till det kommer säsongsanställda och feriearbetare. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av 10 präster, 4 diakoner, 5 pedagoger och 7 musiker.

Härnösands pastorat bildades 1 januari 2018 och består av 7 församlingar som erbjuder flera gudstjänster varje vecka, musikarrangemang, körer, gemenskapsträffar, mötesplatser, grupper av barn och unga, meditation och mycket mer. Som präst blir du en del av ett aktivt församlingsliv med stort engagemang. Förutom de särskilda ansvarsområden som ligger i de olika tjänsterna har vissa tjänster en geografisk inriktning, men samtliga anställda kan tjänstgöra i hela pastoratet som omfattar Härnösands kommun.

Härnösand är porten till världsarvet Höga Kusten och ger dig storslagna naturupplevelser under fyra tydliga årstider. I Härnösand har du stora möjligheter att hitta ditt sätt att leva och bo. Här finns stadskärnan med många caféer och restauranger, lugna stadsnära bostadsområden och en levande landsbygd. Avstånden är aldrig långa och närheten gör livet enkelt. Härnösand är också känt för sitt mycket rika musik- och kulturliv.

Församlingspräst

Huvudinriktningen i tjänsten är mot två av pastoratets församlingar, Högsjö och Hemsö. Vi vill ta vara på dina erfarenheter och intressen i att vara präst och ser flera möjliga områden för dig att utveckla i pastoratet, inom ex. arbetet med undervisning och lärande bland vuxna, arbetet med ungdomar och konfirmander, själavård eller i arbetet bland äldre.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för verksamheten inom Högsjö och Hemsö församlingar
  • Gudstjänster och kyrkliga handlingar
  • Utvecklingsområden i dialog med dig och församlingarnas behov

Övrigt

Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2018-06-17  till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller Härnösands pastorat.

Intervjuer beräknas ske v. 26-27.

För mer information kontakta

Johan Holgersson, arbetsledande komminister, 0611-288 03, Johan Holgersson

Kent Nordin, domprost, tel. 0611-288 01, Kent Nordin 

Charlotte Westin, personalsekreterare, tel. 0611-288 52, Charlotte Westin