Härnösands pastorat Besöksadress: Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Postadress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Telefon: +46(611)28800 E-post till Härnösands pastorat

Kantor (100%)

Vi söker dig som är kantor och som vill jobba i Härnösands pastorat. Totalt är vi 53 årsanställda, till det kommer säsongsanställda och feriearbetare. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av 10 präster, 4 diakoner, 5 pedagoger och 7 musiker.

Härnösands pastorat bildades 1 januari 2018 och består av 7 församlingar som erbjuder flera gudstjänster varje vecka, musikarrangemang, körer, gemenskapsträffar, mötesplatser, grupper av barn och unga, meditation och mycket mer. Som kantor blir du en del av ett aktivt församlingsliv med stort engagemang. Förutom de särskilda ansvarsområden som ligger i de olika tjänsterna har vissa tjänster en geografisk inriktning, men samtliga anställda kan tjänstgöra i hela pastoratet som omfattar Härnösands kommun.

Härnösand är porten till världsarvet Höga Kusten och ger dig storslagna naturupplevelser under fyra tydliga årstider. I Härnösand har du stora möjligheter att hitta ditt sätt att leva och bo. Här finns stadskärnan med många caféer och restauranger, lugna stadsnära bostadsområden och en levande landsbygd. Avstånden är aldrig långa och närheten gör livet enkelt. Härnösand är också känt för sitt mycket rika musik- och kulturliv.

Kantor

Vi vill ta vara på dina erfarenheter och intressen i att vara kantor och vill gärna i dialog med dig se möjligheter till utvecklingsområden. Musikerarbetslaget samarbetar kring olika musikprojekt i pastoratet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Körledare för Häggdångerskören och Magdalenakören (damkör i domkyrkoförsamlingen)
  • Gudstjänster och kyrkliga handlingar i domkyrkan och övriga församlingskyrkor

Din profil

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du är en lagspelare samtidigt som du trivs med självständigt arbete och att ta egna initiativ.

Behörighet att vara kantor i Svenska kyrkan är ett krav.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde dec 2018-jan 2019.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2018-08-12  till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller Härnösands pastorat

För mer information kontakta

Lars G Fredriksson, domkyrkoorganist, tel. 0611-288 40, Lars G Fredriksson