Kantor (100%)

Vi söker dig som är kantor och som vill jobba i Härnösands pastorat. Totalt är vi 53 årsanställda, till det kommer säsongsanställda och feriearbetare. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av 10 präster, 4 diakoner, 5 pedagoger och 7 musiker.

Härnösands pastorat bildades 1 januari 2018 och består av 7 församlingar som erbjuder flera gudstjänster varje vecka, musikarrangemang, körer, gemenskaps-träffar, mötesplatser, grupper av barn och unga, meditation och mycket mer. Som kantor blir du en del av ett aktivt församlingsliv med stort engagemang. Förutom de särskilda ansvarsområden som ligger i de olika musikertjänsterna kan samtliga tjänstgöra i hela pastoratet.

Vi vill ta vara på dina erfarenheter och intressen i att vara kantor och vill gärna i dialog med dig se möjligheter till utvecklingsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Gudstjänster och kyrkliga handlingar huvudsakligen i Häggdångers församling samt domkyrkan.
  • Körledare för Häggdångerskören och Magdalenakören (damkör i domkyrkoförsamlingen)

Din profil

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du är en lagspelare samtidigt som du trivs med självständigt arbete och att ta egna initiativ.

Behörighet att vara kantor i Svenska kyrkan är ett krav.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde dec 2018-jan 2019.

Intervjuer beräknas hållas 4 oktober.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2018-09-26  till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller harnosand.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information kontakta

Lars G Fredriksson, domkyrkoorganist, tel. 0611-288 40, lars.fredriksson@svenskakyrkan.se

Johan Holgersson, arbetsledande komminister, 0611-288 03, johan.holgersson@svenskakyrkan.se