Konfirmand i Härlanda

Konfirmationen handlar om hur allting hänger ihop

Under konfirmationen får du möjlighet att prata om vad du tycker är meningen med livet och hur man gör för att finna sin väg. Du får möjlighet att ställa de frågor som annars kan vara svåra att prata om. Det kan gälla kärlek, frihet, tro, vänskap, orättvisor, avundsjuka, Gud och ensamhet. Du får också veta mer om hur lika eller olika andra tänker.

I Härlanda församling vill vi att konfirmandtiden ska vara en tid då du har möjlighet att ställa de frågor som just du har om livet. Vi försöker också göra konfirmandtiden så praktisk som möjligt. Du får helt enkelt möjlighet att pröva på vad kristen tro kan betyda för dig i ditt liv mitt i vardagen bland plugg, träning, skola, kompisar och familj. Vi blandar samtal med lekar, samarbetsövningar och praktiska övningar, allt för att göra det här med kristen tro så konkret som möjligt. Självklart åker vi också på läger tillsammans!

Konfa handlar om dig själv, Gud och livet. Och om hur allt detta hänger ihop.
Detta försöker vi ta reda på genom att tillsammans fundera, prata och uppleva.

Tisdagar, varannan vecka kl 17.00-19.30
Upptakt för konfirmander och föräldrar: 20 oktober kl 11.00
Första vanliga träffen 22 oktober
Heldagar i Härlanda kyrka: 16-17 november
Vårläger: 21-23 februari och 20-24 maj
Konfirmation: 30 maj kl 11.00

Anmälan senast: 29 september

För info: VT Carlheim, 031-731 80 27
Vt.carlheim@svenskakyrkan.se

Anmälan till Örgryte pastorats konfagrupper öppnar måndag 27/5.

VT Carlheim