Hjälp och stöd

Diakonin är en bred verksamhet i församlingslivet. Behöver du hjälp så kanske våra diakoner kan hjälpa dig på vägen.

Till Härlanda församling är du som är församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till. Du kan få prata med någon om det som är svårt. Du kan få hjälp och stöd i kontakter med myndigheter. Du har också möjlighet att söka ekonomiskt bistånd från våra fonder.

När livet på olika sätt är svårt kan man behöva prata med någon om det svåra. Ibland är det något som hänt i livet, ibland har man frågor om Gud eller helt andra saker att brottas med. Det kan vara kris, sorg eller sjukdom som är svåra att hantera. Saker som hänt i livet som du kanske aldrig berättat för någon. Svenska kyrkans präster och diakoner finns här för att lyssna och stödja i svåra situationer. Till oss kan du alltid komma, oavsett religionstillhörighet, ålder, troende eller inte, med livets alla frågor. Du är alltid välkommen.

Vill du komma i kontakt med någon speciell präst eller diakon kan du ringa till Pastorsexpeditionen som hjälper dig vidare. Du hittar också telefonnummer och mail direkt till präster och diakoner på hemsidan. Du kan också komma till diakonimottagningen och boka en tid.

På Diakonimottagningen finns det möjlighet till ett kortare samtal och att boka tid till längre. Du kan också komma hit om du behöver stöd och hjälp i myndighetskontakter eller vill söka bidrag ur våra fonder.

Helene Ericsson

Maria Löfdahl