Foto: Pixabay

Spela fotboll på konfirmationsläger

Välkommen att delta i fotbollsläger med konfirmation i Ytterhogdal under 3 veckor. Datum för lägret är 12 juni till 2 juli 2017.

Konfirmation och högmässa med nattvard söndag den 2 juli. Före lägret ska du ha gjort 10 gudstjänstbesök. Dessa antecknas i din kyrkogångsbok som du får från församlingen. Efter din anmälan till lägret kommer konfirmationsprästen att ta kontakt med dig via brev. Konfirmationslägret ger dig möjlighet att ta reda på vad kristen tro är, åka på läger, lära känna nya människor eller lära känna dina gamla vänner på nytt sätt. Konfirmationen ger dig möjlighet att upptäcka dopet, förstå vem Jesus är och vilka vi människor är. 

Förutom vår konfirmationspräst, har vi många duktiga ledare av hög klass, som ser till att konfirmationslägret blir till ett fint minne för livet för dig.

Du kommer att bo i kursgården, vår prästgård, i två- eller flerbäddsrum. Du ska vara rustad för en treveckors lägervistelse med kläder för träning och utomhusaktiviteter. Tillgång till tvättmaskin finns. I vår matsal serverar vi god och vällagad husmanskost.

Vid konfirmationen användes konfirmationskåpor som församlingen lånar ut.

Dina föräldrar och din familj är välkomna till Ytterhogdal under din lägervistelse.

Efterfrågan på konfirmationsläger kan vara stor och man bör vara ute i god tid för att få plats.

För dig gäller följande:

  • Du skall anmäla dig före den 1 januari 2017.
  • Du betalar 6 700 kronor för konfirmationslägret.
  • Du ska senast den 31 januari 2017 ha betalt anmälningsavgiften på 3 000 kronor på bankgiro 548-0744. Återstående del, 3 700 kronor, ska betalas före 1 juni 2017.

I kurspriset ingår studiematerial.

Anmälan är bindande.

Vi önskar dig välkommen till Sveriges mittpunkt Ytterhogdal.

Ytterhogdal Överhogdal o Ängersjö församling i samarbete med Ytterhogdals idrottsklubb:

Leif Nilsson, kyrkorådets ordförande, tel: 070-53 12 355, 0680-600 35

Bra att veta:

Konfirmationsundervisningen består av två delar. Dels kommer du gå på gudstjänster i din hemförsamling innan lägret. Du får en särskild kyrkogångsbok. Dels är det ett konfirmationsläger där undervisningen varvas med fotbollsträning på vår förnämliga idrottsanläggning. Givetvis kommer vi också att ha gemensamma andakter och olika slag av fritidsaktiviteter. Bibel och lärobok får du redan vid första träffen. Anvisningar för kyrkobesök med mera får du så fort du anmält dig.

Bilder på ungdomar med blicken riktad mot betraktaren. Frågor är textade på bilderna: Vem kan jag lita på? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige?

Konfirmation

Hur kan man tro på Gud? Vem är Jesus och vad gjorde han egentligen? Kan man förlåta någon som gjort något hemskt? Vad är kärlek och måste man vara felfri? Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Två leende ungdomar sitter och fikar.

Tio skäl att bli konfirmand

Vad är viktigt för ett gott liv? Vem är jag och vem vill jag vara? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag. Du får också ta reda på vad kristen tro är, åka på läger, lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt.

Var och när kan jag konfirmeras?

Här hittar du ett urval av konfirmationsalternativen i Jämtland och Västernorrlands län (Härnösands stift). I de fall församlingen inte har en särskild sida om konfirmation så hittar du kontaktuppgifter.

Konfirmeras som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

En närbild på ett halssmycke i form av ett kors runt halsen på en leende konfirmand i kåpa

Hur går konfirmationen till?

Konfirmandtiden kan vara utformad på många olika sätt i församlingarna.

Rid på konfirmationsläger

Välkommen att delta i ridläger med konfirmation i Ytterhogdal under 3 veckor. Datum för lägret är 3 juli till 23 juli 2017.