En vit duk ligger över en silverkalk.

Finn ditt andrum i Härjedalen Komminister i Hede-Tännäs arbetslag

Vi söker komminister till Hede- Tännäs-Ljusnedal med inriktning äldre- och vuxenverksamhet 100% Vemdalen, Vemhån, Funäsfjällen, Hede, Storsjö och Ljungdalen

Från täta skogar i öster till höga fjäll och djupa dalar i väster sträcker sig Härjedalens pastorat.

Tännäs-Ljusnedal och Hedebygdens församlingar omfattar de vackra turistområdena Vemdalen och Funäsfjällen. Det sträcker sig över de andlöst vackra Flatruet, som är sveriges högst belägna väg och ända till Storsjö och Ljungdalen som på senare år växt som turistområde och är känd för sina bra fiskeområden och vackra natur. I Ljungdalsfjällen finns fantastisk vandring.

Härjedalens pastorat är idag uppdelat i två församlingsvårdande arbetslag - ett i Hedebygdens- och Tännäs-Ljusnedals församlingar och ett i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar. Du blir som komminister i Härjedalens pastorat del i Tännäs-Hedes arbetslag.

Vad vi erbjuder:

I pastoratet finns mycket livskvalité för alla som längtar efter rena sjöar, friska skogar, fjäll som erbjuder gudomlig vandring på sommaren och skidåkning på vintern, luft utan föroreningar och en välgörande tystnad. På denna plats har Gud slösat med allt som är gott för människan. Med Nordens högst belägna kapell och Sveriges högst belägna kyrka i pastoratet kan du komma närmare himlen!

Här finns många mötesplatser där närhet, värme och gemenskap är ledord. Det kan handla om kaféträffar, andakter på äldreboenden, soppluncher, sång- och musikstunder, konfirmandsamlingar, läger med mera. Det finns stora möjligheter att skapa nya mötesplatser och mötesformer.

Vårt mål är att skapa en levande församling med gemenskap, nära relationer och förtroende. Vi vill vara relevanta för vår samtids frågor. Målet är också är att utvecklas med tiden och inte fastna i det förflutna utan i stället svara mot nutida människors andliga behov och längtan. Din roll blir att utveckla gudstjänst- och församlingslivet och bygga något nytt i enlighet med vårt mål och vision.

Vi söker dig som vill:

·         leda och utveckla gudstjänster och kyrkliga handlingar
·         utveckla och delta i församlingsarbetet med fokus på vuxenverksamhet
          och äldre
·         ha själavårdande samtal, studiegrupper och sorgegrupper
·         ha andakter och besök på äldreboende
·         samverka och utveckla arbetet med andra aktörer i samhället

Vem är du?

Du är prästvigd i Svenska kyrkan
Du har erfarenhet av att arbeta med vuxna och äldre
Erfarenhet av sorgegrupper och/eller stödgrupper är meriterande

Du har dator- och telefonvana och goda kunskaper i svenska tal och skrift
och tala engelska. Du behöver kunna använda dig av enklare datorprogram såsom tidsredovisning och bokningsprogram.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och du ser möjligheter i förändringar.
Du har god förmåga att både arbeta självständigt såväl som i team.
Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
Du är en lojal medarbetare i ditt arbete, mot verksamheten och organisationen.

Du är intresserad av att utveckla församlingsarbetet med inriktning på vuxenverksamhet och äldre. Du är intresserad av att vara en drivkraft i arbete med olika grupper. Ett musikaliskt intresse är meriterande.

Tjänstgöringsgrad 100 %
Din arbetsplats är i Hede, men som del i Tännäs Hedes arbetslag kommer du att arbeta i både i Hedebygdens- och i Tännäs-Ljusnedals församlingar.
Flera av våra gudstjänster sker på annan plats än i kyrkorna, såsom på fäbodvallar och ute i naturen, både sommar- och vintertid.

Du ska ha körkort B och tillgång till egen bil.
Helg- och kvällstjänstgöring
Tillträde efter överenskommelse

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till: harjedalens.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information:

Kyrkoherde, Kennet Rova
E-post: kennet.rova@svenskakyrkan.se

Verksamhetschef Hedebygdens och Tännäs-Ljusnedals församlingar:
Erika Svedberg 010- 470 01 14
erika.svedberg@svenskakyrkan.se

Fackligt ombud, Håkan Stiberg, KyrkA
E-post: hakan.stiberg@svenskakyrkan.se

I samband med att du lämnar in din ansökan till Härjedalens pastorat samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Ytterligare information om personuppgiftsbehandling finns att läsa på vår hemsida: