Foto: Alex & Martin

Är du den präst vi söker?

Komminister 100% till Härjedalens pastorat Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal, Ängersjö församling

Från täta skogar i öster till höga fjäll och djupa dalar i väster sträcker sig Härjedalens pastorat.

Härjedalens pastorat är idag uppdelat i två församlingsvårdande arbetslag - ett i Hedebygdens- och Tännäs-Ljusnedals församlingar och ett i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar. Du blir som komminister i Härjedalens pastorat del i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling.

I pastoratet finns mycket livskvalité för alla som längtar efter rena sjöar, friska skogar, fjäll som erbjuder gudomlig vandring på sommaren och skidåkning på vintern, luft utan föroreningar och en välgörande tystnad. På denna plats har Gud slösat med allt som är gott för människan.

Här kan du ta direkt efter arbetsdagens slut kasta dig ut i skidbackar, i längskidspåret, fiska i underbara fiskevatten, paddla kajak i Ljusnan eller snöra på dig vandringsskorna och njuta av vår underbara natur i Härliga Härjedalen.

Här finns också många mötesplatser där närhet, värme och gemenskap är ledord. Det kan handla om kaféträffar, andakter på äldreboenden, soppluncher, sång- och musikstunder, konfirmandsamlingar, läger med mera.

Vi har kyrkor i Överhogdal, Ytterhogdal, Ängersjö, Älvros, Sveg, Linsell och Lillhärdal.

Fjällpräst på skidor i strålande sol.
Fjällpräst på väg! Foto: Elisabeth Andersson

Vi söker dig som:

-Är prästvigd inom Svenska kyrkan
-Vill arbeta med och utveckla gudstjänstlivet i församlingarna
- Vill vara en del i konfirmandarbetet
- Vill utveckla församlingslivet i samarbete och samverkan med andra aktörer i området
- Ser dig själv som en del i ett större arbetslag men kan arbeta självständigt
- Vill bygga mötesplatser till samverkan med andra aktörer i samhället
- Kan skapa god struktur med god framförhållning och planering

Tjänstgöringsgrad 100 %

Huvudsaklig arbetsplats är i  Sveg, som också är centralorten i landskapet. Som komminister kommer du att tillhöra ett arbetslag bestående av två församlingar, Svegsbygden och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö, där du tjänstgör tillsammans med ytterligare en komminister, två kyrkomusiker, två pedagoger och en diakon.

Kontoret är placerat i Sveg där det finns gott om samhällsservice, förskolor, skolor och butiker.

Du ska ha körkort B och tillgång till egen bil.
Erfarenhet eller intresse av den samiska kulturen är meriterande.

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till: harjedalens.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information:

Kyrkoherde, Kennet Rova
E-post: kennet.rova@svenskakyrkan.se
Telefon: 010-470 01 54

Verksamhetschef Svegsbygden och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar:
Carina Blomqvist Liljegren 010 -470 01 51

Fackligt ombud, Håkan Stiberg, KyrkA
E-post: hakan.stiberg@svenskakyrkan.se

I samband med att du lämnar in din ansökan till Härjedalens pastorat samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Ytterligare information om personuppgiftsbehandling finns att läsa på vår hemsida: