Foto: Alex & Martin

Är du den präst vi söker?

Komminister 100% till Härjedalens pastorat

Från täta skogar i öster till höga fjäll och djupa dalar i väster sträcker sig Härjedalens pastorat.

Härjedalens pastorat är idag uppdelat i två församlingsvårdande arbetslag - ett i Hedebygdens- och Tännäs-Ljusnedals församlingar och ett i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar. Du blir som komminister i Härjedalens pastorat del i ett av de två arbetslagen.

I pastoratet finns mycket livskvalité för alla som längtar efter rena sjöar, friska skogar, fjäll som erbjuder gudomlig vandring på sommaren och skidåkning på vintern, luft utan föroreningar och en välgörande tystnad. På denna plats har Gud slösat med allt som är gott för människan.

Här finns många mötesplatser där närhet, värme och gemenskap är ledord. Det kan handla om kaféträffar, andakter på äldreboenden, soppluncher, sång- och musikstunder, konfirmandsamlingar, läger med mera. Det finns även ett stort engagemang i pilgrimsfrågor.

Vi har kyrkor i Överhogdal, Ytterhogdal, Ängersjö, Älvros, Sveg, Linsell, Lillhärdal, Hede, Vemhån, Vemdalen, Storsjö, Tännäs, Ljusnedal, och Funäsdalen.

Vi söker dig som:

- Vill arbeta med och utveckla gudstjänstlivet i församlingarna
- Vill vara med att utveckla pilgrimsarbetet
- Vill vara en del i konfirmandarbetet
- Vill utveckla församlingslivet i samarbete och samverkan med andra aktörer i området
- Ser dig själv som en del i ett större arbetslag men kan arbeta självständigt
- Vill bygga mötesplatser till samverkan med andra aktörer i samhället
- Kan skapa god struktur med god framförhållning och planering

Fjällpräst på skidor i strålande sol.
Fjällpräst på väg! Foto: Elisabeth Andersson

Tjänstgöringsgrad 100 %

Tjänsten innebär arbete i Härjedalens pastorat. Huvudsaklig arbetsplats är i dagsläget inte fastställd, utan sker utifrån förutsättningarna vid anställningen. Som komminister kommer du att tillhöra ett arbetslag bestående av två av dessa församlingar, antingen Hedebygdens- och Tännäs-Ljusnedal eller Svegsbygden och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö.

Vi vill att du har körkort B och tillgång till egen bil

Provanställning kan komma att tillämpas

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar ska vara oss tillhanda senast 30 juni till: harjedalens.pastorat@svenskakyrkan.se