Vi välkomnar julen

Upplev, smaka och känn värmen från en av våra största högtider. Under december månad bjuder Haninges kyrkor in till konserter och aktiviteter.

3/12 Levande julkrubba

Kom och lyssna på berättelsen om julen. Julfika, fiskdamm, ponnyridning och andra roliga aktiviteter för barn. Vendelsö stora barnkör sjunger.

Julmarknad

Den 11:e december anordnas en klassisk julmarknad utanför samt i församlingshemmet vid Österhaninge kyrka. Det bjuds dessutom på ett Luciatåg samt en vacker julkonsert i kyrkan.

Ge julklappar till en barnfamilj, eller få hjälp.

Många barnfamiljer har ingen möjlighet att köpa varken julklappar eller julmat. Här kan du både få hjälp samt hjälpa till.

Två barn tittar på dockorna i julkrubban.

Julsamling för årskurs 1

I år välkomnar vi åk 1 till samlingar där vi med teater, samtal och sång berättar om varför vi firar advent och jul. Samlingarna går linje med skolans läroplan och är anpassade efter barnens ålder.

Varmt välkommen till din kyrka i jul.

Klicka för att ta del av hela programmet.

Musik & konserter

Konsert i Adventstid

Söndag 4 december kl 19 i S:t Eskils kyrka. Konsert med Fahlstedts 4 Vocals, sång & Mikael Fahlstedt, piano

Julkonsert

Lördag 10 december kl 18 i Österhaninge kyrka. med uppläsning: ”Fredrika Bremer”; ÖH, Gunilla Franklin, sång, Gaianeh Pilossian, violin, Anna Dahlberg, recitation, Mikael Fahlstedt, orgel o piano.

Finska julsånger

Söndag 11 dec kl 15 i S:t Eskils kyrka. Hannes Hellgren. Ensemble ur Österhaninge kyrkokör Silja Heino, tvärflöjt

Julkonsert

Söndag 11 december kl 18 i S:t Eskils kyrka. AcQuire & Szymon Rudzki, dirigent.

Julkonsert

Söndag 11 december kl 15 i Österhaninge kyrka. Vendelsö kyrkas kammarkör & Maria Wackt.

När det lider mot jul

Söndag 11 december kl 18 i Västerhaninge kyrka. Julkonsert med Novi Cantores under ledning av Johanna E Martell och Michael Weiter

Luciatåg med Hallelujakören och Änglakören

Tisdan 13 december kl 19 i Västerhaninge kyrka. Under ledning av Johanna E Martell och Michael Weiter.

Sång i juletid

Lördag 17 december kl 15 i Dalarö kyrka. Kom och sjung in julen och njut av musiken! Dalarö kyrkokör, Annika Kabel, Viktor Sand - saxofon, flöjt.

Julkonsert

Lördag 17 december kl 18 i S:t Eskils kyrka. Haninge Gospel, Lisa Bengter; dirigent.

O Helga natt- En välgörenhetskonsert till förmån för Haninge kvinnojour

Söndag 18 december kl 18 i Västerhaninge kyrka. En klassisk julkonsert med sopranen Johanna E Martell och pianisten Tobias Livheim.

Julkonsert

Söndag 18 december kl 18 i S:t Eskils kyrka. Ulrika Zettersten & Niclas Steeve, sångsolister, Jakob Ellerstedt, piano, Österhaninge kyrkokör, Audite, Haninge sinfonietta, Sabine Beyer & Sara Bjäde Jarl, dirigenter.

Julsånger på Spotify