Din kyrka är öppen

Kyrkan står för trygghet och stabilitet även i orostider och därför håller vi kyrkorna öppna. Kom till kyrkan för bön, ljuständning, reflektion och med dina frågor. Se kalendariet för aktuella öppettider. Dop, vigslar, begravningar och gudstjänster genomförs med vissa begränsningar.

Haninges kyrkor är öppna för dig som vill komma och tända ett ljus, be en bön eller bara reflektera en stund i lugn och ro. Den 28 juni kunde vi äntligen återigen kalla till ordinarie gudstjänster.

Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om du känner dig sjuk eller har minsta symtom på luftvägsinfektion, även lindriga. Det gäller framförallt dig som har underliggande sjukdomar eller tillhör en riskgrupp som äldre 70+. Vi ber dig ta ansvar för din egen hälsa och för att begränsa din egen smittspridning så att alla kan känna sig trygga.

Samtliga sammankomster maximerade till  50 deltagare. Verksamhet utöver dop, vigsel, begravning och gudstjänster är för närvarande pausade. För dig som stannar hemma, oavsett skäl, hittar du pastoratets andakter på nätet här>> Länk till Youtube.

När du vill prata
Det är fullt förståeligt att känna sig orolig och vi finns här för dig precis som vanligt. Kontakta oss gärna om du vill prata och få stöd. Ring, mejla eller chatta eller kom förbi på Öppen kyrka.

Du kan även ringa direkt till en präst eller diakon i Haninge om du har behov av att samtala - varje vardag mellan 8-17 på telefon 08-555 670 99.

Präster i Haninge pastorat
Diakoner i Haninge pastorat

Svenska kyrkans jourhavande präst  alla dagar kl 17.00 och 08.00
Svenska kyrkans chatt
Chatten är öppen söndag-torsdag kl 20.00-24.00

Om du har frågor eller funderingar kring Coronaviruset så hänvisar vi till www.folkhalsomyndigheten.se eller ring 113 13.

Vi följer rekommendationer och beslut
Förutom att följa de direktiv som ges av myndigheterna så väljer vi även att den närmaste tiden att:

- Undvika handslag i möten med varandra och i samband med fridshälsningen. Istället kan man hälsa med lyft högerhand eller lägga handen på hjärtat.
- Påminna alla som tjänstgör om extra god handhygien.
- ha utökad städning av öppna ytor.
-Hantera nattvard enligt särskild ordning som varje tjänstgörande präst instruerar om.

Hälsningar Kyrkoherde Krister Stenberg
och alla medarbetare i Svenska kyrkan i Haninge