Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon: +46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Öppna rum våren 2019

Var hittar vi orken att klara av det som möter oss i livet? Ibland är allt ljust och lätt, men ibland går vår vandring genom svårare terräng. Det finns så mycket som kan drabba oss – utmattning, sjukdom, sorg och förluster, skilsmässa eller andra stora livsomställningar. Ibland känns allt bara meningslöst, ibland hamnar vi i den stora tröttheten mitt i vardagens alla måsten. För andra är livet en ständig kamp, kanske med en livslång sjukdom. Hur orka? I vår har vi samlat några spännande föreläsare som ur olika perspektiv hjälper oss att reflektera och se möjligheter framåt.

Lördag 16/3 kl 9-17 i Jordbro kyrka

En dag i stillhet 16/3

Lördag 16/3 kl 9-17 i Jordbro kyrka I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Möjlighet till massage - bokas vid anmälan. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson och Janine Wenzel. Kostnad: Det kostar inget att delta men du betalar 250 kr för massage. Anmälan senast 1/3 till: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller 08-555 670 10

Lördag 6/4 kl 10-16.30 i S:t Eskils kyrka

Workshop: Att släppa taget

Lördag 6/4 kl 10-16.30 i S:t Eskils kyrka Kanske är den största livskonsten att försonas med det som inte blev som vi hade tänkt oss. Att acceptera vad som har hänt ger mer utrymme att släppa in nytt liv. Vi arbetar med temat försoning och förändring med hjälp av en föreläsning, övningar med text och bild och genom att titta på frågan; vad är du redo att släppa och att släppa in? Ledare: Ann Thörnblad, psykosyntesterapeut. Anmälan senast 29/3 till: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller 08-555 670 10

Söndag 9/6 kl 10-16.30

Släpp loss din kreativitet

Söndag 9/6 kl 10-16.30 Att skapa något nytt kräver mod, utrymme och gärna inspirerande miljöer. Utforska din kreativitet i en tillåtande atmosfär. Vi tillbringar en vilsam dag i vackra Österhaninge församlingshem och kyrka, där du kan prova på sång och rörelse eller att måla akryl. Du kan välja två workshops under dagen – på samma tema eller två olika. Ange vid anmälan vad du vill delta i. Ledare: Eva-Lisa Oldeberg och Charlotte Persson. Ingen kostnad. Anmälan senast 27/5 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller 08-555 670 10

Måndagar kl 12.30-12.45 i S:t Eskils kyrka, start 14/1 därefter varje vecka t om 20/5. En stund mitt i vardagen för dig! Lugna mjuka rörelser med fokus på djupare andning, avspänning och att finna andrum i livsbruset. Passet avslutas med bön och välsignelse. Drop in. Ledare: Eva-Lisa Oldeberg

Lunchbön med rörelse

Onsdagar kl 17.20-18.20, 20/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 och 10/4 i S:t Eskils kyrka. I en tid där vi ska vara tillgängliga på flera plan, är det lätt att förlora en del av sig själv i det yttre. Men bakom vardagsbruset finns stillheten med möjlighet att höra dina innersta tankar. Återknyt kontakten med dig själv och med något större – Gud om man så vill. Ingen förkunskap krävs. Drop in. Den som vill kan avsluta med att delta i kvällsmässan kl 18.30. Ledare: Ann Thörnblad.

Meditation - källa till inre lugn

Pilgrimsvandringar anordnas tillsammans med Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö. För mer information, kontakta Eva-Lisa Oldeberg, 08-555 670 72, e-post: eva-lisa.oldeberg@svenskakyrkan.se. En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är att klara av den fysiska vandringen, ibland att nå fram till en speciell, fysisk plats där vandringen slutar. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Pilgrimsvandring

Torsdagar start 14/2 kl 15 i S:t Eskils kyrka, därefter varannan torsdag, 7 ggr. Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 320 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 11/2 till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se.

Skrivarstuga

​

Nyfiken på kristen tro

Den kristna tron rymmer en djup och levande andlighet, som har hjälpt människor att leva under 2000 år. Vi samtalar om kristen tro och hur vår egen tro ser ut. Ingen kostnad. Ledare: Attila Neumerker. Anmälan senast 26/2 ​ Varannan tisdag med start 5/3 kl 18.30-20 i S:t Eskils kyrka, därefter 19/3, 2/4, 16/4 och 7/5.

Anmälan till öppna rum

Ange aktivitet, kontaktuppgifter som namn, telefon och e-post, så att vi lätt kan nå dig med information.

E-post: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se
Tel. växel: 08-555 670 10

Anmälan till skrivarstuga görs till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09, e-post: mari.abrahamsson@sensus.se