Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon: +46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Öppna rum hösten 2018

I våra liv ställs vi ständigt inför olika vägval, stora och små. Vad som möter oss i livet och de val vi gör längs vägen påverkar oss i hög grad och formar oss till de människor vi är. Men våra val är större än oss själva – de påverkar också familj, vänner och hur jorden mår som vi bor på. I höst får du möjlighet att brottas med dessa frågor på det personliga planet men också hur vi kan ta hand om vår planet nu och i framtiden. Möt två spännande föreläsare!

Bakom vardagsbruset, finn stillheten. Meditationen är en källa till inre lugn. I en tid där vi ska vara ständigt tillgängliga, är det lätt att förlora en del av sig själv i det yttre. Återknyt kontakten med dig själv och med något större – Gud om man så vill. Ingen förkunskap krävs. Ingen kostnad. Drop-in. Ledare: Ann Thörnblad. Onsdagar start 5/9 kl 18-19, i S:t Eskils kyrka, därefter 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 17/10, 24/10, 31/10.

Meditation

Lördag 10/11 kl 9-17 i Jordbro kyrka.

En dag i stillhet

I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson, Janine Wenzel, Dag Körlin och Marie Lee Sylvendahl. Prova musikandning – en andningsbaserad meditation. Anmälan senast 31/10. Lördag 10/11 kl 9-17 i Jordbro kyrka.

Workshop med Ann Thörnblad, dipl. psykosyntesterapeut och meditationslärare. Lördag 22 september kl 10-16.30 i S:t Eskils kyrka. Vi har alla en potential inom oss. Att utveckla och stärka de talanger vi har fått eller odla egenskaper som ger oss själva och andra glädje. Det kan vara allt från medmänsklighet till humor, att bli mer kärleksfull eller mindre dömande. Med Patricia Tudor-Sandahls bok "Vägar till levande liv" som inspirationskälla. Anmälan senast 15/9

Att bli den jag vill vara

Pilgrimsvandringar anordnas tillsammans med Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö. För mer information, kontakta Eva-Lisa Oldeberg, 08-555 670 72, e-post: eva-lisa.oldeberg@svenskakyrkan.se. En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är att klara av den fysiska vandringen, ibland att nå fram till en speciell, fysisk plats där vandringen slutar. Oavsett vem du och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Pilgrimsvandring

​

Nyfiken på kristen tro

Den kristna tron rymmer en djup och levande andlighet, som har hjälpt människor att leva under 2000 år. Vi samtalar om kristen tro och hur vår egen tro ser ut. Ingen kostnad. Ledare: Attila Neumerker. Anmälan senast 12/9 ​ Tisdagar start 18/9 kl 18.30-20 i S:t Eskils kyrka, därefter 2/10, 16/10, 30/10, 13/11.

Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 320 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 8/9 till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se. Torsdagar start 13/9 kl. 15 i S:t Eskils kyrka, därefter varannan torsdag, 7ggr.

Skrivarstuga

Anmälan till öppna rum

Ange aktivitet, kontaktuppgifter som namn, telefon och e-post, så att vi lätt kan nå dig med information.

E-post: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se
Tel. växel: 08-555 670 00

Anmälan till skrivarstuga görs till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09, e-post: mari.abrahamsson@sensus.se