Öppna rum

Vi genomlever en tid då det mesta känns osäkert och tankar om livet och döden har smugit sig nära inpå. I höstens Öppna rum är temat kraft och hopp och som ett ljus i mörkret erbjuds tillfällen att mötas för samtal, reflektion, stillhet och kreativitet. De inbjudna föreläsarna har erfarenhet av personliga förluster och sätter ord på smärtsamma känslor, mänsklig mognad och ger oss en strimma av hopp.

Tema: Kraft och hopp

När höstmörkret lägger sig finns tid att fundera kring våra gemensamma mänskliga villkor. Vi genomlever en tid då det mesta känns osäkert och tankar om livet och döden har smugit sig nära inpå. Det har blivit tydligt hur skör tillvaron och det egna livet är. Det vi tidigare sett som självklart och stabilt, vacklar plötsligt till. I Öppna rum får vi tillfälle att mötas och tillsammans finna ljus i mörkret.

Torsdag 24 september kl 18.30
S:t Eskils kyrka.

Föreläsning: Man blir människa igen – tankar och sånger om sorg och hopp

Torsdag 24 september kl 18.30 S:t Eskils kyrka. Mitt i vardagslunken händer det att vår trygghet trasas sönder. Ibland slår sig sorgen eller krisen ner vid köksbordet för att utmana våra invanda föreställningar om hur livet är och borde vara. Göran Larsson, präst och psykoterapeut, beskriver, personligt och utifrån egen erfarenhet, vad som kan hända när allt ställs på ända. I ord och ton tolkar Göran och hans dotter Cecilia smärtsamma känslor. Men framför allt vill föreläsningen visa på hoppet och vår förmåga att komma igen och växa efter svåra händelser. Man blir människa igen är en föreläsning om den svåra konsten att mogna i motvind och att glädjas på djupet – trots allt. Tillsammans med Cecilia Kyllinge, sångerska och artist. Fri entré. Max 50 deltagare enligt Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer.

Torsdag 22 oktober kl 18.30
S:t Eskils kyrka.

Föreläsning: Vägskäl i livet

Torsdag 22 oktober kl 18.30 S:t Eskils kyrka. Douglas León, mest känd under artistnamnet Dogge Doggelito växte upp i den mångkulturella förorten och kom tidigt i kontakt med hip hop-kulturen som blev en del av hans hjärta. Han har släppt flera album och blivit en folkkär artist, samtidigt som hans liv har bjudit på tuffa motgångar. I föreläsningen delar han med sig av livet, drömmar och hip hop. Fri entré. Max 50 deltagare enligt Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer.

Onsdagar kl 17.20-18.20, start 16/9 därefter 23/9, 30/9, 7/10, 14/10 och 21/10 i S:t Eskils kyrka. Drop-in. Den som vill kan avsluta med att delta i kvällsmässan kl 18.30. Ledare: Ann Thörnblad.

Meditation - källa till inre lugn

Torsdagar start 17/9  kl 15-17 i S:t Eskils kyrka, därefter varje torsdag fram till 3/12. Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 400 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 7/9 till Studieförbundet Sensus: 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se.

Skrivarstuga

Torsdagar start 17/9 kl 15-17 i S:t Eskils kyrka, därefter varje torsdag fram till 3/12. Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 400 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 7/9 till Studieförbundet Sensus: 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se.

Lördag 10 oktober kl 10-16.30 i S:t Eskils kyrka

Workshop: Att bli den jag vill vara

Lördag 10 oktober kl 10-16.30 i S:t Eskils kyrka Ibland är det som att livet kommer av sig och ett raster av trötthet, besvikelser och sorg ligger mellan den vi skulle vilja vara och den vi faktiskt är i vardagen. Men vi har alla en potential inom oss. Att utveckla och stärka de talanger vi har och odla egenskaper som ger oss själva och andra glädje. Under dagen arbetar vi med de här frågorna genom både teori och praktik. Övningar med text och bild och samtal varvas med kortare föreläsningar. Kursledare är Ann Thörnblad, dipl. psykosyntesterapeut och meditationslärare. Anmälan senast 2/10 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Lördag 24 oktober kl 10-16.30 i Jordbro kyrka.

Kreativ dag: SkapAnde i rörelse och bild

Lördag 24 oktober kl 10-16.30 i Jordbro kyrka. Vi tillbringar en kreativ och spännande dag tillsammans för påfyllnad, energi och återhämtning. På ett lekfullt och tillåtande sätt utforskar vi våra möjligheter till samspel i rörelse och skapande utifrån temat kraft och hopp. Inga förkunskaper krävs. Klä dig både för rörelse och för att kunna måla med akryl, samt tag med inneskor. Ledare: Annika Wällstedt, sjukgymnast, dans- och rörelseterapeut, Maria Bryntse, hantverkspedagog. Ingen kostnad. Anmälan senast 12/10 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Lördag 7 november kl 9-17 i Jordbro kyrka.

En dag i stillhet

Lördag 7 november kl 9-17 i Jordbro kyrka. I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Möjlighet till massage - bokas vid anmälan. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson och Janine Wenzel. Kostnad: Det kostar inget att delta men du betalar 300 kr för massage. Anmälan senast 28/10 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Varannan tisdag kl 18.30-20 i S:t Eskils kyrka, 5 ggr. Datum för hösten är ännu ej klara. Den kristna tron rymmer en djup och levande andlighet, som har hjälpt människor att leva under 2000 år. Vi samtalar om kristen tro och hur vår egen tro ser ut. Ingen kostnad. Ledare: Carl Henrik Widlund. Anmälan till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Nyfiken på kristen tro

Anmälan till öppna rum

Ange aktivitet, kontaktuppgifter som namn, telefon och e-post, så att vi lätt kan nå dig med information.

E-post: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se
Tel. växel: 08-555 670 10

Anmälan till skrivarstuga görs till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09, e-post: mari.abrahamsson@sensus.se