Öppna rum

Tema våren 2020: Vägskäl. Vi formas i samspelet med andra människor. Genom att höra andra berätta om sina liv kan vi få syn på oss själva och våra egna tankar. Var befinner jag mig just nu, vilka vägskäl står jag inför och var vill jag komma? Vad drömmer jag om för framtiden? I vår får vi möta två spännande föreläsare med två rätt olika livsberättelser. Båda handlar om det oväntade och om att hamna i vägskäl som förändrar livet.

Torsdag 20 februari kl 18.30
S:t Eskils kyrka

Föreläsning: Att leva med eller utan skyddsväst

Torsdag 20 februari kl 18.30 S:t Eskils kyrka Carl hade levt ett kringflackande liv som livvakt till diplomater, artister och politiker. Han återvände till Sverige för ett lugnare liv. Inga fler biljakter, inga nödutgångar, inga vapen eller bilbomber. Men det är då det smäller. I en lekpark i Stockholm, mitt på dagen, blir Carl med berått mod beskjuten med flera skott i kroppen och attackerad med syra i ansiktet. I föreläsningen berättar han om den dramatiska händelsen och om sitt liv. Han jobbar idag inom risk management som problemlösare och med personsäkerhet, med konflikthantering och säkerhet.

Nytt datum blir torsdag 22 oktober kl 18.30

UPPSKJUTEN Föreläsning: Vägskäl i livet

Nytt datum blir torsdag 22 oktober kl 18.30 Douglas León, mest känd under artistnamnet Dogge Doggelito växte upp i den mångkulturella förorten och kom tidigt i kontakt med hip hop-kulturen som blev en del av hans hjärta. Han har släppt flera album och blivit en folkkär artist, samtidigt som hans liv har bjudit på tuffa motgångar. I föreläsningen delar han med sig av livet, drömmar och hip hop.

Meditation – en källa till inre lugn

Meditation - källa till inre lugn

Meditation – en källa till inre lugn Onsdagar kl 17.20-18.20, start 26/2 därefter 4/3, 11/3, 18/3, 25/3 och 1/4 i S:t Eskils kyrka. Drop-in. Den som vill kan avsluta med att delta i kvällsmässan kl 18.30. Ledare: Ann Thörnblad.

Torsdagar start 13/2 kl 15 i S:t Eskils kyrka, därefter varannan torsdag, 7 ggr. Vi välkomnar dig som vill skriva och bli inspirerad av andra som också skriver. Skriv om ditt liv eller uttryck dig fritt. Kostnad: 400 kr. Ledare: Carita Wigell-Collmar. Anmälan senast 6/2 till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09 e-post: mari.abrahamsson@sensus.se.

Skrivarstuga

Lördag 4 april kl 10-16.30
S:t Eskils kyrka

Workshop: Att bli den jag vill vara

Lördag 4 april kl 10-16.30 S:t Eskils kyrka Ibland är det som livet kommer av sig och ett raster av trötthet, besvikelser och sorg ligger mellan den vi skulle vilja vara och den vi faktiskt är i vardagen. Men vi har alla en potential inom oss. Att utveckla och stärka de talanger vi har och odla egenskaper som ger oss själva och andra glädje. Under dagen arbetar vi med de här frågorna genom både teori och praktik. Övningar med text och bild och samtal varvas med kortare föreläsningar. Kursledare är Ann Thörnblad, dipl. psykosyntesterapeut och meditationslärare. Anmälan senast 24/3 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Lördag 14/3 kl 9-17 i Jordbro kyrka

En dag i stillhet

Lördag 14/3 kl 9-17 i Jordbro kyrka I kyrkans öppna rum får vi vara tillsammans i tystnad, med meditation och musik. Möjlighet till massage - bokas vid anmälan. Ledare: Eija Alpimaa Magnusson och Janine Wenzel. Kostnad: Det kostar inget att delta men du betalar 300 kr för massage. Anmälan senast 3/3 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Varannan tisdag med start 25/2 kl 18.30-20 i S:t Eskils kyrka, 5 ggr. Den kristna tron rymmer en djup och levande andlighet, som har hjälpt människor att leva under 2000 år. Vi samtalar om kristen tro och hur vår egen tro ser ut. Ingen kostnad. Ledare: Carl Henrik Widlund. Anmälan senast 18/2 till haninge.anmalan@svenskakyrkan.se eller ring 08-555 670 10.

Nyfiken på kristen tro

Lördag 25 april kl 10-16

Pilgrimsvandring

Lördag 25 april kl 10-16 Vandra med oss från S:t Eskils kyrka i Handen till Österhaninge kyrka, ca 8 km i lugn takt. Vi reflekterar tillsammans, tar sköna pauser och vandrar sträckor i samtal och i tystnad. Medtag egen matsäck och kläder efter väder. Ledare: Attila Neumerker, Charlotte Persson. Ingen anmälan, samling utanför S:t Eskils kyrka kl 10.00. Vi tar oss tillbaka till Handen med SL-buss (varje deltagare bekostar sin egen biljett).

Anmälan till öppna rum

Ange aktivitet, kontaktuppgifter som namn, telefon och e-post, så att vi lätt kan nå dig med information.

E-post: haninge.anmalan@svenskakyrkan.se
Tel. växel: 08-555 670 10

Anmälan till skrivarstuga görs till Studieförbundet Sensus, 073-383 95 09, e-post: mari.abrahamsson@sensus.se