Tack för att du gör det möjligt!

I Svenska kyrkan i Haninge finns alltid stöd att få. Du som medlem gör det möjligt.

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Medlemskap – mer än du tror

Du har säkert någon gång i ditt liv träffat på Svenska kyrkan. Kanske vid en av livets stora händelser, som dop, konfirmation, bröllop eller begravning.

Eller i din vardag, när vi bjuder in till konserter, föreläsningar, meditation, lunchmusik eller hälsar på din gamla mormor.

Du är välkommen till kyrkan oavsett om du är medlem eller ej. Men som medlem hjälper du Svenska kyrkan att jobba för bland annat:

  • Barn - Svenska kyrkan i Haninge erbjuder fritidsverksamhet, sommarläger, babycaféer, öppna barn- och föräldragrupper och körverksamhet med mera.

  • Unga - Ungdomens hus, konfirmation, läxhjälp, läger och ungdomscaféer är några exempel på mötesplatser för ungdomar. För den som går och bär på något tungt finns församlingspedagoger och präster med tystnadsplikt att prata med.

  • Äldre - Vi arbetar aktivt för att bryta ensamheten hos äldre genom att skapa platser där de kan träffas, så som syföreningar, sopplunch, träffpunkter och öppen kyrka. Kyrkan ger också stöd i svåra situationer.

  • Utsatta - Svenska kyrkan i Haninge driver daghärbärget Kryckan dit människor i hemlöshet, missbruk eller annan utsatthet kan komma och värma sig, duscha och äta soppa.

Detta och mycket mer är DU med och bidrar till genom att vara medlem i Svenska kykan i Haninge. Genom kyrkoavgiften bidrar du till en stark kraft för medmänsklighet i Haninge.

Stort tack!

 

Bli medlem

Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Det är också en möjlighet för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag. Varmt välkommen!

Kryckan Vallakyrkan

Kryckan är en öppen mötesplats för människor i hemlöshet, missbruk eller annan utsatthet.

Någon att prata med

Oavsett om du lever i någon form av utsatthet, ensamhet eller bara behöver prata med någon, så finns vi finns här. Svenska kyrkan i Haninge erbjuder flera vägar till kontakt. Här har vi samlat några.

Kul i kyrkan! Barn 0-12 år

Välkommen till våra barn- och föräldragrupper! En mötesplats för barn och föräldrar där nya kontakter kan knytas. Lek och gemenskap, sångstund och pyssel för små och stora.

Här får du vara dig själv

För ungdomar i åk 6 till gymnasiet finns flera grupper som ordnar fritidsaktiviteter, med olika inriktning. Alla är välkomna!

Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Kontakt
Tel: 08-555 670 10
E-post: haninge.pastorat@svenskakyrkan.se