Foto: Magnus Aronsson/IKON

Mötesplatser

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Caféträffar och studiegrupper

Välkommen att ta plats i din kyrka! Här finns träffar för gemenskap, fika, samtal med mera. Flera alternativ finns. Ibland är det sång och musik, andakt eller mässa.

Lunchmusik

Svenska kyrkan i Haninge erbjuder regelbundet musik följt av en enkel lunch i flera utav kyrkorna.

Samtal och promenad

Onsdagar kl. 13.30-15.30, samling vid S:t Eskils kyrka, följande datum: 21/4, 5/5, 2/6, 16/6. Den grupp som tidigare hette Samtal och skapande ställer om till Samtal och promenad med fikastund för att förhindra smittspridning. Max 6 personer per tillfälle. Anmälan till maria.bryntse@svenskakyrkan.se. Kontakt: Maria Bryntse 08-500 658 63 I vanliga fall erbjuds samtal och enklare skapande inomhus. Vi återgår till detta så fort det är möjligt.

Syföreningar

Handarbeta under trevlig samvaro. Syföreningarna bidrar med gåvor till ändamål i kyrkans internationella arbete, diakoniverksamhet, SKUT m.m. genom försäljning på julbasarer av årets handarbeten, bakverk och lotterier.

Utsatt för våld i en nära relation?

En grupp för dig som är eller har varit utsatt för fysiskt eller psykiskt våld i en nära relation. Här får du träffa kvinnor i liknande situation och få stöd att komma vidare i livet.

Livsstegen - 12 steg till inre hälsa

Gruppen utgår ifrån boken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson med rötter i tidlös andlig visdom och AA:s tolv steg. Start 20 januari.

Öppet kyrktorg i Vendelsö

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka. Onsdagar kl. 13.30-15.

Stöd Kryckan

Värm en medmänniska! Nu när temperaturen kryper nedåt behöver besökarna på daghärbärget Kryckan än mer stöd. Just nu är behovet stort av sovsäckar, gympaskor (gärna stl 43-45), vinterskor samt underkläder för män, mattermosar, filtar, huvtröjor och underställ.