Foto: Magnus Aronsson/IKON

Mötesplatser

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Välkommen att ta plats i din kyrka! Här finns träffar för gemenskap, fika, samtal med mera. Flera alternativ finns. Ibland är det sång och musik, andakt eller mässa.

Caféträffar och studiegrupper

Svenska kyrkan i Haninge erbjuder regelbundet musik följt av en enkel lunch i flera utav kyrkorna.

Lunchmusik

Samtal och promenad

Onsdagar kl. 13.30-15.30, samling vid S:t Eskils kyrka, följande datum: 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 16/6. Den grupp som tidigare hette Samtal och skapande ställer om till Samtal och promenad med fikastund för att förhindra smittspridning. Max 6 personer per tillfälle. Anmälan till maria.bryntse@svenskakyrkan.se. Kontakt: Maria Bryntse 08-500 658 63 I vanliga fall erbjuds samtal och enklare skapande inomhus. Vi återgår till detta så fort det är möjligt.

Handarbeta under trevlig samvaro. Syföreningarna bidrar med gåvor till ändamål i kyrkans internationella arbete, diakoniverksamhet, SKUT m.m. genom försäljning på julbasarer av årets handarbeten, bakverk och lotterier.

Syföreningar

En grupp för dig som är eller har varit utsatt för fysiskt

Utsatt för våld i en nära relation?

En grupp för dig som är eller har varit utsatt för fysiskt eller psykiskt våld i en nära relation. Här får du träffa kvinnor i liknande situation och få stöd att komma vidare i livet.

Gruppen utgår ifrån boken Livsstegen – 12 steg till inre hälsa av Olle Carlsson med rötter i tidlös andlig visdom och AA:s tolv steg. Start 20 januari.

Livsstegen - 12 steg till inre hälsa

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka.
Onsdagar kl. 13.30-15.

Öppet kyrktorg i Vendelsö

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka. Onsdagar kl. 13.30-15.

Värm en medmänniska! Nu när temperaturen kryper nedåt behöver besökarna på daghärbärget Kryckan än mer stöd. Just nu är behovet stort av sovsäckar, gympaskor (gärna stl 43-45), vinterskor samt underkläder för män, mattermosar, filtar, huvtröjor och underställ.

Stöd Kryckan