Foto: Magnus Aronsson/IKON

Mötesplatser

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Välkommen att ta plats i din kyrka! Här finns träffar för gemenskap, fika, samtal med mera. Flera alternativ finns. Ibland är det sång och musik, andakt eller mässa.

Caféträffar och studiegrupper

Svenska kyrkan i Haninge erbjuder regelbundet musik följt av en enkel lunch i flera utav kyrkorna.

Lunchmusik

Ljuständning
Kyrkoåret
Söndagen efter alla helgons dag
Rubrik: Vårt evighetshopp

Öppna rum

Vi genomlever en tid då det mesta känns osäkert och tankar om livet och döden har smugit sig nära inpå. I höstens Öppna rum är temat kraft och hopp och som ett ljus i mörkret erbjuds tillfällen att mötas för samtal, reflektion, stillhet och kreativitet.

Handarbeta under trevlig samvaro. Syföreningarna bidrar med gåvor till ändamål i kyrkans internationella arbete, diakoniverksamhet, SKUT m.m. genom försäljning på julbasarer av årets handarbeten, bakverk och lotterier.

Syföreningar

Har du nyligen förlorat en närstående? Behöver du stöd i att bearbeta din sorg och andra jobbiga känslor? Den 9 oktober startar en samtalsgrupp i syfte att tillsammans med andra i samma situation, diskutera och stödja varandra igenom sorgen.

Samtalsgrupp för sörjande

Välkommen till en träffpunkt i Vendelsö kyrka med stark musikunderhållning och lätt dryck!

Kyrkpub 25/9

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka.
Onsdagar kl. 13.30-15.

Öppet kyrktorg i Vendelsö

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka. Onsdagar kl. 13.30-15.

Värm en medmänniska! Nu när temperaturen kryper nedåt behöver besökarna på daghärbärget Kryckan än mer stöd. Just nu är behovet stort av sovsäckar, gympaskor (gärna stl 43-45), vinterskor samt underkläder för män, mattermosar, filtar, huvtröjor och underställ.

Stöd Kryckan