Mötesplatser

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Välkommen att ta plats i din kyrka! Här finns träffar för gemenskap, fika, samtal med mera. Flera alternativ finns. Ibland är det sång och musik, andakt eller mässa.

Caféträffar och studiegrupper

Svenska kyrkan i Haninge erbjuder regelbundet musik följt av en enkel lunch i flera utav kyrkorna.

Lunchmusik

Ljuständning
Kyrkoåret
Söndagen efter alla helgons dag
Rubrik: Vårt evighetshopp

Öppna rum

Vi genomlever en tid då det mesta känns osäkert och tankar om livet och döden har smugit sig nära inpå. I höstens Öppna rum är temat kraft och hopp och som ett ljus i mörkret erbjuds tillfällen att mötas för samtal, reflektion, stillhet och kreativitet. De inbjudna föreläsarna har erfarenhet av personliga förluster och sätter ord på smärtsamma känslor, mänsklig mognad och ger oss en strimma av hopp.

Handarbeta under trevlig samvaro. Syföreningarna bidrar med gåvor till ändamål i kyrkans internationella arbete, diakoniverksamhet, SKUT m.m. genom försäljning på julbasarer av årets handarbeten, bakverk och lotterier.

Syföreningar

Har du nyligen förlorat en närstående? Behöver du stöd i att bearbeta din sorg och andra jobbiga känslor? Den 9 oktober startar en samtalsgrupp i syfte att tillsammans med andra i samma situation, diskutera och stödja varandra igenom sorgen.

Samtalsgrupp för sörjande

Välkommen till en träffpunkt med musikunderhållning med starkt innehåll och lätt dryck!

Kyrkpub

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka.
Onsdagar kl. 13.30-15.

Öppet kyrktorg i Vendelsö

Vi samlas för gemenskap, samtal och fika i Vendelsö kyrka. Onsdagar kl. 13.30-15.

Kryckan är en öppen mötesplats för människor i hemlöshet, missbruk eller annan utsatthet.

Kryckan Vallakyrkan