Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Kyrkogårdsarbetare

Kyrkogårdsförvaltningen i Haninge pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets begravningsplatser. Vi är cirka 16 medarbetare på kyrkogårdsförvaltningen.

Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge som tillsammans blir Haninge Pastorat, i dagligt tal Svenska kyrkan i Haninge.

Svenska kyrkan i Haninge är huvudman för begravningsverksamheten. Våra kyrkor där begravningsplatser finns är Österhaninge, Västerhaninge, Tungelsta, Muskö, Ornö, Utö och Dalarö som tillsammans förvaltar ca 10 000 gravar.

Om rollen
Som kyrkogårdsarbetare ingår du i begravningsverksamheten och rapporterar till arbetsledare. Rollen innebär b.la underhåll och skötsel av grönytor, gräsklippning, häckklippning, beskäring, utplantering/vattning av blommor och andra växter, skötsel av grusgångar och snöberedskap. Du kommer även att utföra andra förekommande arbetsuppgifter inom begravningsverksamheten.

Personliga egenskaper
I ditt arbete ingår många kontakter med allmänheten och därför är det viktigt att du känner dig bekväm i den miljön som kyrkogården representerar. Du har förmågan att bemöta både kollegor och besökare med respekt och förståelse.

Du bidrar med din kompetens och din person till trivseln på vår arbetsplats. Genom lyhördhet, tillit och nyfikenhet skapar vi tillsammans förutsättningar för att vår verksamhet ska utvecklas och uppskattas av de vi finns till för.

Kvalifikationer för rollen
·        Du ska inneha körkort B och vana av att köra maskiner.

·        Du skall ha minst 1 årig yrkesutbildning inom trädgård.

·        Du har växtkunskap och erfarenhet av växthantering samt

·        Du skall ha erfarenhet av arbete inom begravningsverksamhet.

Upplysningar om tjänsten:

Camilla Rasmussen, Kyrkogårdsingenjör 08-500 658 54
Tjänsten är en tillsvidareanställning motsvarande 100%. Tillträde enl. ök.
Provanställning 6 mån. kan tillämpas. Vi tillämpar utdrag från belastningsregistret vid en eventuell anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan idag till:

haninge.rekrytering@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag: 2022-10-14