Meditationskurs. Inre vägar- naturmystik & andlig praxis

Välkommen att följa med oss på denna inre resa genom årstiderna, där vi kombinerar meditation, bibelläsning och vägledning med naturens skönhet för att fördjupa din andliga upplevelse. Upptäck skapelsens gåvor och din egen inre väg. Anmälan senast 1/10

Tid och plats: Varannan onsdag kl 18-19.30 i Västerhaninge kapell. Drop-in från 17.30. Vi bjuder på smörgås och te. Start 4/10. 
Ledare: Katarina In de Betou, präst och meditationsledare.

 

Naturmystik är en djup och berikande upplevelse av naturen som en källa till andlighet. Det handlar om att utforska skapelsen som ett sakrament, en helig gåva som bär på andliga insikter. 

Inomhus och utomhus: Denna kurs erbjuder en unik kombination av inomhus- och utomhusupplevelser. Under våra inomhusträffar får du möjlighet att fördjupa dig i meditation och meditativ bibelläsning. Här skapar vi en stillsam och reflekterande miljö där du kan utforska din inre andlighet.

 

Verktyg för naturmeditation: utomhus utforskar du själv naturmeditation mellan träffarna, med stöd av verktyg som hjälper dig att observera naturens detaljer och skönhet på ett medvetet sätt. Detta ger dig möjligheten att upptäcka Guds närvaro i varje löv, varje sten och varje vindpust.

 

Årstidernas mystik: Genom fyra kyrkoårstider - Allhelgona, Advent, Jul och Fasta - fördjupar vi oss i skapelsens mysterium och utforskar naturens förändringar i takt med kyrkoåret. Vi tar inspiration från Martin Lönnebo och hans tematik om olika inre vägar till andlighet.

 

Material som behövs: Varje deltagare får en frälsarkrans, en bok av Martin Lönnebo och en dagbok att anteckna i. Detta material är till för att fördjupa din erfarenhet och hjälpa dig på din inre väg.

 

Öppet för alla: denna kurs är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenhet av meditation eller naturmystik. Vi välkomnar dig med öppna armar oavsett om du är nyfiken nybörjare eller en erfaren utforskare av det andliga.

 

Anmälan senast 1/10 till präst Katarina In de Betou: katarina.indebetou@svenskakyrkan.se