Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon:+46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Gör skillnad i jul!

Juletid och julefrid, julklappar och ett överflöd av mat i en varm boning. Men alla är inte lika lyckligt lottade. Gör något riktigt gott i jul. Ge en julgåva till ensamma och utsatta!

Vill du göra något extra GOTT i jul?
- Skänk en julgåva!

Stöd Kryckan (se nedan) genom att skänka en gåva till förmån för de som verkligen behöver det. Alla bidrag mottages tacksamt och går direkt in i Kryckans verksamhet. Kryckan har ett eget swishnummer 123 115 3543. Du kan vara anonym eller ange ditt givarnamn som meddelande. Svenska kyrkan i Haninge har även ett bankgironummer Bg 5518-1804 - ange gärna ”Gåva till Kryckan” som meddelande!

Vill du ge bort din gåva som julklapp? - ladda ned ett gåvobevis här.

Några exempel på värmande klappar:
Swisha ett hygienpaket (deo, tvål mm) - 100 kr
Swisha underkläder - 200 kr
Swisha vinterunderställ - 300 kr
Swisha hjälp med ID-handling - 500 kr
Swisha ett Övernattnings-kit - 1000kr

Stöd internationella julinsamlingen 2019
ACT Svenska kyrkan

Några internationella gåvoexempel för alla kvinnors rätt till ett värdigt liv:
Utbildning till unga kvinnor i flyktingläger - 200 kr
Mentormamma för minskad barnadödlighet - 450 kr
Lärarlön i Myanmar en månad - 750 kr

Läs mer och ge din gåva här: https://gavoshop.svenskakyrkan.se/

Varmt tack för din gåva!

Kryckans daghärbärge

Genom ditt medlemskap i Svenska kyrkan är du redan med och stöttar arbetet för hemlösa och utsatta i Haninge. På Svenska kyrkans daghärbärge Kryckan erbjuds utsatta människor en tallrik soppa, en varm dusch, kläder och filtar. Vi erbjuder också stödsamtal, hjälp vid kontakt med myndigheter och sjukvård. På vintern är behovet av varma kläder och filtar extra stort. Herrkläder, varma jackor, underställ, vinterskor behövs. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot möbler eller kläder och saker till barn då vi saknar resurser att distribuera dessa vidare.