Föreläsning: Att vinna över ensamheten

Digital föreläsning med Anna Bennich - psykolog och författare. Hennes föreläsning handlar om vad den oönskade ensamheten gör med oss människor, men också hur vi kan ta oss ur den.

Publiceras torsdag 8 april kl 18.30
Svenska kyrkan i Haninge har bjudit in Anna Bennich till att hålla en digital föreläsning, inspelad i S:t Eskils kyrka.
Ensamhet kan vara oerhört återhämtande, önskvärd och efterlängtad. I ensamheten hinner vi ikapp oss själva. Men för att vi ska må bra krävs det också att vi kan välja bort den. Om vi inte har någon möjlighet att ansluta till en liten grupp vi känner samhörighet med så hamnar vi till slut i ett ganska dåligt skick. Anna Bennich är psykolog och har skrivit boken Att vinna över ensamheten. Hennes föreläsning handlar om vad den oönskade ensamheten gör med oss människor, men också hur vi kan ta oss ur den. Den berör också samhällets ansvar, och varför det tycks vara så svårt att få nya vänner i Sverige. Och vad vi kan göra som medmänniskor kring de som är lite för ensamma.

Länken till Svenska kyrkan i Haninges Youtube-kanal>>