Fira påskgudstjänst på nytt sätt i år!

Påsken 2020 blir annorlunda. Påsken firar vi för att minnas att Jesus dog och uppstod för alla människors skull. Vi firar att livet har segrat över döden och att godheten har segrat över ondskan - ljuset vinner över mörkret. Vi firar påskgudstjänster i år också - men inte i våra kyrkor utan hemma hos dig.

I rådande pandemiläge har Stockholm Stift beslutat ställa in gudstjänstfirandet i våra kyrkor. Haninges kyrkor kommer dock att vara öppna för dig som vill komma och tända ett ljus, be en bön eller bara reflektera en stund i lugn och ro. Gudstjänst kommer vi alltid att fira men i nya former i år (se nedan).

PÅSKANDAKTER
OBS! Blir tillgänglig respektive dag och tid och går inte att se i förväg.
Skärtorsdagsandakt, Krister Stenberg. Kl.16
Långfredagen: Musikgudstjänst Pergolesis Stabat Mater kl.17.00
Påskdagen, Hanna Lönneborg. Kl.11
Påskdagen på finska, Eija Alpimaa Magnusson. Kl.15
Annandag påsk, Jael Ahlin. Kl.11

ÖPPEN KYRKA
Ordinarie gudstjänstdagar i påsk, dvs inte påskafton, är kyrkorna öppna för bön, ljuständning och en stund för reflektion i lugn och ro kl. 10-14. Annandag påsk har endast S:t Eskils kyrka och Västerhaninge kyrka öppet kl. 10-14.

ANDAKTER & GUDSTJÄNSTER:
svenskakyrkan.se/haninge/daglig-andakt
svenskakyrkan.se/stockholmsstift/andakter-fran-stockholms-stift
svenskakyrkan.se/gudstjanst
svenskakyrkan.se/live
svtplay.se/gudstjanst
sverigesradio.se/gudstjansten

BÖNEN KAN INGET VIRUS STOPPA
Bönen! Bönen kan inget virus i världen stoppa. Den kan inte sättas i karantän. Bönen har vi alltid och överallt tillgång till. Vi uppmanar till att be. Vi ber för dem som är svårt drabbade av covid-19, för de som kämpar i vården, för våra ledare och beslutsfattare, för dina nära och kära. Men också för människor som redan innan detta var särskilt utsatta, hemlösa och människor på flykt som inte kan räkna med samma tillgång till sjukvård och trygghet som många av oss. Och kom med din egen oro och dina frågor inför Gud. Gud hör dig, och bön förändrar världen. Så be!