Meny

Chef för diakoni och mission

Under 2019 genomfördes en större genomlysning där behoven för de mest utsatta i Haninge har identifierats. För att möta de behov som finns har den diakonala verksamheten genomgått en förändring som innebär att medarbetarna utgår ifrån en och samma plats, Diakonins hus i Jordbro och att ett behovsstyrt arbetssätt tillämpas. Vår nuvarande chef går i pension. Därför söker vi nu en chef för diakoni och mission som kan fortsätta etableringen av den diakonala utvecklingen. Ansök senast 15/4.

Haninge pastorat bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.

Under 2019 genomfördes en större genomlysning där behoven för de mest utsatta i Haninge har identifierats. För att möta de behov som finns har den diakonala verksamheten genomgått en förändring som innebär att medarbetarna utgår ifrån en och samma plats, Diakonins hus i Jordbro och att ett behovsstyrt arbetssätt tillämpas. Vår nuvarande chef som har drivit denna utvecklingsresa, går i pension. Därför söker vi nu en chef för diakoni och mission, som kan fortsätta etableringen av den diakonala utvecklingen.  

Om rollen
Som chef i den här rollen kommer du att fortsätta leda och utveckla arbetet med Diakonins hus och vara ansvarig för samordning, utveckling och utvärdering av den diakonala verksamheten i hela pastoratet. Du har ett ansvar för 15 engagerade och kompetenta medarbetare där ni kommer vara Svenska kyrkans röst ut mot Haninge kommun, myndigheter, frivilligorganisationer med flera i sociala och diakonala frågor. Tjänsten är organisatoriskt direkt underställd biträdande kyrkoherden och du kommer att ingå i Svenska kyrkan i Haninges ledningsgrupp.

Det här är en mycket spännande roll för dig som önskar vara med och påverka i frågor som rör samhällets mest utsatta grupper där du med driv och erfarenhet vill bidra i uppbyggnaden av Diakonins hus.

Personliga egenskaper
Du är en naturlig ledare som kan få med dig människor på ett inkluderande sätt, som får människor att växa. Vi tror även att du är en visionär som kan skapa verklighet av vår vision där andra berörs och vill engagera sig i de diakonala frågor vi jobbar utifrån. Givetvis ser vi att du ska dela Svenska kyrkans värderingar och känna igen dig i våra ledord som är ansvar, tillit och vänlighet.

Kvalifikationer för rollen

  • Du har dokumenterat god erfarenhet av arbetsledning/ledarskap från Svenska kyrkan eller från organisationer som arbetar med utsatta grupper i samhället, socialt arbete.   
  • Du har god dokumenterad förmåga att samordna och driva processer från start till implementering och slutförande.
  • Du har erfarenhet av strategiskt arbete kring mål och visioner och ett intresse för verksamhets- och kvalitetsutveckling
  • God datorvana och erfarenhet av Officepaketet är önskvärt.
  • Det är önskvärt att du är diakonvigd eller prästvigd, men är ej ett krav.

Upplysningar om tjänsten: Krister Stenberg, Kyrkoherde 08-555 670 23 eller Tomas Karlsson, HR-partner 08-555 670 88. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enl. ök. Provanställning 6 mån. kan tillämpas.

Skicka din ansökan till e-post: haninge.rekrytering@svenskakyrkan.se. I form av ett personligt brev och ett CV. Vi vill ha din ansökan senast 15 april. 

Vid ev. anställningsintervju uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.

Haninge pastorat, Box 113, 136 22 Haninge.
Välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.