Café- och husvärd till Diakonins hus i Jordbro

Vi söker dig som vill arbeta i en roll som café- och husvärdsansvarig med främsta placering i Diakonins hus i Jordbro där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för våra gäster och pastoratets besökare. Jordbro kyrka genomgår en renovering med uppfräschning av cafélokal och ett nytt produktionskök byggs, vill du vara med och forma detta projekt?

Om Svenska kyrkan i Haninge 

Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss.  

Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge. 

Haninge pastorats diakoni arbetar behovsstyrt med flera frågor. En är skapandet av Diakonins hus där vi arbetar aktivt med att kunna möta olika behov som finns hos våra medmänniskor.     

Genom enkla handlingar är vi stolta över att stödja människor i svåra situationer. 

Om rollen

Tjänsten ingår i arbetslaget för Diakoni som idag består av 15 personer. 

I din roll bidrar du till Diakonins hus trivsel och en välkomnande atmosfär i verksamheten samt bidrar i kommunikationen med gästerna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för den dagliga driften. Med det menas bland annat att du ansvarar för att vårt caféutbud håller en jämn och hög kvalitet samt att den är i säsong.  Du ansvarar för att en god kökshygien upprätthålls och att daglig städning av lokalerna följer samma linje.  På plats ansvarar du för planering och beredning, du samarbetar och har stöttning av vår köksmästare (placerad på vårt daghärbärge Kryckan).  Tanken är att Jordbro café och Vallakyrkan Kryckan skall ha utbyte med gemensamma inköp och delning av produktion där åtgång och/eller behov uppstår, dvs vi stöttar varandra. Du är även en del av diakoniteamet och bidrar i hela diakoniarbetslagets arbete. 

 

 

Personliga egenskaper

Du är samarbetsvillig och inte rädd för att ta i där det behövs. Som person är du trygg, stabil, varm och inkluderande samt ser möjligheter snarare än svårigheter. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar.

 

Kvalifikationer för rollen

Vi ser att du har erfarenhet av caféverksamhet och lättare matlagning samt bakning. Du bör ha en tydlig ansvarskänsla för att minska matsvinn och hålla god ekonomi, allt i hållbarhets tänket. Att möta medmänniskor i olika livssituationer med ett empatiskt förhållningssätt är för dig självklart och du skapar en välkomnande miljö för våra gäster. Du har viss erfarenhet i att arbetsleda. Du talar och skriver svenska obehindrat, meriterande är om du talar ytterligare något språk förutom engelska.  Du har god datorvana och har gymnasiekompetens eller motsvarande. 

Vi erbjuder

Här erbjuds du ett starkt meningsfullt arbete i en lärande miljö där du får möjlighet att påverka. I ett arbete som ibland är svårt stöttar vi varandra men skrattet ligger också nära. 

 

Upplysningar om tjänsten:

Camilla Persson, Chef Diakoni 08-555 670 79. Tjänsten är en särskild visstidsanställning på ett år 100%, med eventuellt möjlighet till förlängning. 

 

Skicka din ansökan till e-post:

haninge.rekrytering@svenskakyrkan.se. I form av ett personligt brev där du motiverar varför du söker tjänsten och ett CV.
Vi vill ha din ansökan senast den 11 december 2022. Intervjuer kommer ske löpande. Vid ev. tillsättning uppvisas utdrag ur polisens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.