Gudstjänster och mötesplatser

Vi vill att barn i alla åldrar ska ha möjlighet att delta i en gudstjänst på sina egna villkor tillsammans med förälder eller annan vuxen. Välkommen till gudstjänster och vardagsgemenskaper anpassade för barn och familj.

Upplevelsegudstjänst i Handen
S:t Eskils kyrka
Under en upplevelsegudstjänst blir gudstjänstrummet verkligen barnens rum. Vi rör oss fritt till orgelmusiken, får känna på vattnet i dopfunten, rita, sjunga, använda rytminstrument. När vi ber blåser vi såpbubblor för att symbolisera att bönerna stiger upp till Gud. Gudstjänsten är uppbyggd kring de fysiska upplevelserna – sitta på golvet, höra, röra, smaka – att uppleva med alla sinnen.
Tisdagar kl 10. För aktuella datum, se kalendariet.

Småbarnsgudstjänst i Jordbro
Jordbro kyrka
En gudstjänst med bön, sång och upplevelser - allt anpassat för de yngsta barnen. Gudstjänsten är öppen för alla och efteråt är det fika och lek.
Fredagar kl 10 i Jordbro kyrka, följande datum:  4/9, 9/10, 6/11, 10/12

Vardagsgudstjänst i Vendelsö
Tisdagar kl 15.30, Onsdagar kl 15.30, Torsdagar kl 10. För aktuella datum, se kalendariet.

Mötesplatser för barn och föräldrar

Messy, MiniMaxi, Spagetti, Enastående - kärt barn har många namn! Bakom dessa olika rubriker döljer sig vardagsgemenskap för familjer. Vi ses tillsammans en vardagskväll efter dagis, skola och jobb. Äter middag ihop, umgås, pysslar/leker och deltar i en andakt eller gudstjänst anpassade för små och stora. Välkommen!

Spagettigudstjänster
Västerhaninge församlingshem
Onsdagar kl 17-19, följande datum: 23/9, 21/10, 11/11.
Ingen anmälan, men anmäl specialkost en vecka innan till Mina Järleström, 08-500 658 76

Messy church och Messy Sunday
Jordbro kyrka
Onsdagar 16-18.30, följande datum: 16/9, 21/10, 18/11
och söndag 4 oktober kl 11-14
Ingen anmälan, men anmäl specialkost en vecka innan. till Maria Bryntse, 08-500 658 63.

MiniMaxi-dagar
S:t Eskils kyrka
Torsdagar kl 15.30-18.30, följande datum: 10/9, 8/10, 5/11, 3/12.

Enastående
Tisdagar kl 16-18.15, datum: 22/9, 13/10, 10/11, 8/12
För dig som är ensamstående med barn. Vi umgås, pratar, skapar, leker, spelar spel och äter middag ihop. Kvällen avslutas med andakt och sång i kyrkan. Anmäl specialkost dagen innan till: anna.gyllstedt@svenskakyrkan.se, i övrigt bara att droppa in.

En välkomnande gemenskap i Jordbro kyrka, där kreativa aktiviteter, roligt vardagsstök i kyrkan och barnens kreativitet har en stor roll.

Messy Church

Små och stora umgås tillsammans. Pyssel, sång,
middag och andakt i S:t Eskils kyrka

MiniMaxi-dagar

Små och stora umgås tillsammans. Pyssel, sång, middag och andakt i S:t Eskils kyrka

Enkel vardagsgudstjänst för små och stora tillsammans i Västerhaninge församlingshem. Därefter bjuds på kvällsmåltid, pyssel och lek.

Spagettigudstjänst

Tisdagar kl 16-18.15 S:t Eskils kyrka
Följande datum: 22/9, 13/10, 10/11, 8/12
För dig som är ensamstående förälder. Välkommen tillsammans med ditt/dina barn en vardagskväll i månaden då vi umgås, pratar, skapar, leker och äter  middag ihop. Kvällen avslutas med en andakt i kyrkan. Önskemål om specialkost meddelas senast dagen innan till: anna.gyllstedt@svenskakyrkan.se.

Enastående!

Tisdagar kl 16-18.15 S:t Eskils kyrka Följande datum: 22/9, 13/10, 10/11, 8/12 För dig som är ensamstående förälder. Välkommen tillsammans med ditt/dina barn en vardagskväll i månaden då vi umgås, pratar, skapar, leker och äter middag ihop. Kvällen avslutas med en andakt i kyrkan. Önskemål om specialkost meddelas senast dagen innan till: anna.gyllstedt@svenskakyrkan.se.

barnet har en särställning i kristen tro

I Svenska kyrkan vill vi verka för barnets bästa. Barnet har en särställning i kristen tro. I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.
Svenska kyrkans barnkonsekvensanalys