Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon:+46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Gudstjänster och mötesplatser för barn och familj

Vi vill att barn i alla åldrar ska ha möjlighet att delta i en gudstjänst på sina egna villkor. Därför inbjuds regelbundet barn och föräldrar att tillsammans delta i småbarnsgudstjänster, vardagsgudstjänster och upplevelsegudstjänster.

Småbarnsgudstjänst i Dalarö
Vi fördjupar oss kring olika pärlor i Frälsarkransen.
Fredagar kl 10.15 i Dalarö kyrka, följande datum:
22 februari – kärlekspärlan
29 mars – hemlighetspärlan
26 april – uppståndelsepärlan
24 maj – jag-pärlan
28 juni – natt-pärlan

Upplevelsegudstjänst i Handen
Under en upplevelsegudstjänst blir gudstjänstrummet verkligen barnens rum.  Vi rör rör oss fritt till orgelmusiken, får känna på vattnet i dopfunten, rita, sjunga, använda rytminstrument. När vi ber blåser vi såpbubblor för att symbolisera att bönerna stiger upp till Gud.

Gudstjänsten är uppbyggd kring de fysiska upplevelserna – sitta på golvet, höra, röra, smaka – att uppleva med alla sinnen.

Onsdag 13 februari kl 10 i S:t Eskils kyrka
Onsdag 28 maj kl 10 i S:t Eskils kyrka

Småbarnsgudstjänst i Jordbro
En gudstjänst med bön, sång och upplevelser - allt anpassat för de yngsta barnen. Gudstjänsten är öppen för alla och efteråt är det fika och lek.
Fredagar kl 10 i Jordbro kyrka, följande datum:
22/2 tema: Jona
29/3 tema: Påsken
24/5 tema: Skapelsen

Vardagsgudstjänst i Tungelsta
Tisdag 30 april kl 11 i Tungelsta kyrka

Vardagsgudstjänst i Vendelsö
Tisdagar kl 15.30 i Vendelsö kyrka, följande datum: 22/1, 19/2, 19/3, 23/4, 21/5
Onsdagar kl 15.30 i Vendelsö kyrka, följande datum:
23/1, 20/2, 20/3, 24/4, 22/5
Torsdagar kl 10 i Vendelsö kyrka, följande datum:
24/1, 21/2, 21/3, 25/4, 23/5

Vardagsgudstjänst i Västerhaninge
Tisdag 12 mars kl 11 i Västerhaninge kyrka

Mötesplatser för barn och föräldrar

Messy, MiniMaxi och Spagetti - kärt barn har många namn! Bakom dessa olika rubriker döljer sig vardagsgemenskap för familjer. Vi ses tillsammans en vardagskväll efter dagis, skola och jobb. Äter middag ihop, umgås, pysslar/leker och deltar i en andakt eller gudstjänst anpassade för små och stora. Välkommen!

barnet har en särställning i kristen tro

I Svenska kyrkan vill vi verka för barnets bästa. Barnet har en särställning i kristen tro. I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.
Svenska kyrkans barnkonsekvensanalys