Svenska kyrkan i Haninge Besöksadress: Runstensvägen 14, 13638 Handen Postadress: BOX 113, 13622 Haninge Telefon:+46(8)55567000 E-post till Svenska kyrkan i Haninge

Är du över 65 år med ansträngd ekonomi?

Svenska kyrkan i Haninge har mottagit ett generöst testamente och har nu förmånen att kunna förmedla ekonomiskt stöd till dig som är 65 år eller äldre och bor i Österhaninge församling. Du kan ansöka om medel under perioden 15/1-15/3 2019

Ansökan om medel

Svenska kyrkan i Haninge har mottagit ett testamente från makarna Lindström. Testamentet skall användas till boende i Österhaninge församling.

För att kunna söka medel behöver du:
•vara 65 år eller äldre,
•bo i Österhaninge församling,
•ha en årsinkomst som understiger 172000 för ensamstående eller 257000 för två inkomster i samma hushåll,
• ansöka via ansökningsblanketten som du laddar ner här: Ansökan om medel 2019 eller hämtar i S:t Eskils kyrka, Runstensvägen 14 i Handen.

Ansökningsperiod:
Du kan ansöka mellan 15/1 och 15/3 2019.

För att behandla din ansökan behöver vi:
•en beskrivning av vad medlen ska användas till,
•information om din inkomst, t ex pensionsersättning, sjukersättning bostadstillägg osv.
•en kopia på slutskattebeskedet för 2017.

OBS! Vid ansökan om medel till tandvård eller glasögon måste kostnadsförslag bifogas.

Ansökan och bilagor återlämnas inte.
Beslut lämnas per brev.
Ansökan som inkommer utanför ansökningstiden kommer inte att behandlas.

Ansökan skickas till:
Svenska kyrkan i Haninge