Hammarö församling

Prata med oss

Kontakt

Hammarö församling Besöksadress: Bruksgatan 1, 66330 SKOGHALL Postadress: BOX 47, 66321 SKOGHALL Telefon: +46(54)512400 E-post till Hammarö församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen säger vi till Tobias från Brasilien

Hej Tobias da Paixã o Fiegenbaum, berätta om dig själv!

Jag är en 20-årig kille från Santa Maria, Brasilien. Där läser jag just nu telekommunikationsprogrammet. I framtiden hoppas jag kunna bli lärare för yngre elever.

Jag älskar musik, speciellt blues, och spelar tre instrument - piano, gitarr och bas. Jag gillar också att skriva sånger så kanske får jag lite inspiration under denna vistelse. Att läsa böcker inom fantasy och science fiction gör jag gärna också. Jag är aktiv i min hemkyrka (Evangelisk-luthersk) inom ungdomsgruppen och nyss har jag börjat undervisa konfirmander också. Det är roligt att dela sin tro.

Du är här och hälsar på i Sverige genom Svenska kyrkans utbytesprogram "Ung i den världsvida kyrkan", varför ville du delta i det?

Tobias da Paixã o Fiegenbaum från Brasilien gör sitt utbyte hos Hammarö församling genom "Ung i den världsvida kyrkan" Bild: Hanna Grevillius/Hammarö församling

Det är ett bra sätt att lära känna andra kulturer och dessutom från en kristen synvinkel. Jag ser fram emot att prata med andra unga om tro, likheter/skillnader och hur vi kan hjälpa varandra att göra bra saker för världen.

Du kommer vara här på Hammarö församling fram till 9 april, vad ser du mest fram emot?

Att möta andra ungdomar och få fira påsk, det blir en häftig upplevelse.

Du har varit i Sverige i ungefär en vecka nu, har du lärt dig några svenska ord? (Det visade sig att Tobias kunde säga hela meningar)

Jag heter Tobias, jag kommer från Brasilien. Idag var jag i Karlstad. Mjölk, fika och kex :)

Tobias handledare är präst Maria Hallén, så kontakta henne om du vill ha mer info om utbytet eller träffa Tobias.

Musik är ett stort intresse. Tobias passar på att spela lite piano på Arken. Bild: Hanna Grevillius/Hammarö församling