Konsert i kyrkan för våna yngsta församlingsmedlemmar

Babykonsert är ett nytt koncept som vi låter barn i åldern 0 - 1 år upptäcka kyrkan genom sång och lek

Skoghalls kyrka var fullsatt under onsdagen den 14 november. Det var drygt trettio småbarnsföräldrar med barn i åldrarna 0 - 1år som alla ville prova på babykonserten. De satt i en rund ring med barnen i knät och runt omkring dem gick en liten grupp av präster, pedagoger och andra glada medarbetare som sjöng, gjorde rörelser och till och med lät barnen känna blåst från en hårtork vid ett tillfälle. Mitt under konserten bröt man för att barnen skulle få en rundtur i kyrkan innan man gick över till mer sedvanliga psalmer och välsignelse. Bland favoriterna i kyrkan fanns den moderna dopfunten i glas där barnen fick släppa färlor eller bara plaska i dopskålen.

Bild: Emma Lindh