Charity Resian besöker första- adventsgudstjänsten i Skoghalls kyrka

Vi inleder årets julkampanj ”En flicka är född" med ett besök av kvinnorättskämpen Charity Resian som stod upp mot en hel by i östra Kenya för sin rätt att bestämma över sin egen kropp.

Varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det kan vi inte acceptera. I årets julkampanj kan vi tillsammans kämpa för att flickor aldrig ska nekas, kränkas, hotas, utnyttjas eller tvingas – bara för att de är flickor.

Charity Resian är en stark ung kvinna som kämpar för flickors rätt att själva bestämma över sina egna kroppar. Charity Resian kommer från Sekenani Village i Masai Mara, Kenya. På söndag den 2 december kommer hon till Skoghalls kyrka och berättar om hur hon som 12-årig flicka undkom könsstympning, om chocken och uppståndelsen som utbröt på grund av hennes beslut, men också om försoningen med sin far. Hennes historia inger hopp och den är definitivt värd att lyssna på.

Kom till Skoghalls kyrka!! Söndag den 2 december kl 18:00. Detta får du bara inte missa!

Välkommen!