Konfirmation

”Jag tror på något men jag vet inte vad.” Många är vi som kan tänka så. Vi vill tro att det finns någonting mycket större och att det finns en mening med det som sker i våra liv. Det gör vi i kyrkan också.

Bli konfirmand

Välkommen till konfirmandåret 2020/2021 i Hammarö församling! Året kommer att bjuda på mycket spännande såsom nya lärdomar, resor, intressanta samtal, nya människor och mycket mer.

Läsåret 2020/2021 kommer vi att ha två veckogrupper som träffas en gång i veckan i församlingshemmet Arken (Båtvägen 2):

Onsdagsgruppen träffas på onsdagar kl. 16.30-18.30. Start 23/9.
Anmäl dig här.

Torsdagsgruppen träffas på torsdagar kl. 16.30-18.30. Start 24/9.
 Anmäl dig här.

Vi erbjuder även en Sommargrupp för dig som har mycket under terminerna. Observera att vi kommer att ha några enstaka träffar under terminen också men dessa tider kommer att komma ut i god tid innan. Anmäl dig här.

Varför ska jag konfirmera mig?

Du får en chans att fundera över vad du själv egentligen tror på. Du kan se konfirmationstiden som en möjlighet för dig att kunna reflektera över ditt liv,
över Gud och även få chansen att diskutera sådana saker med jämnåriga och
med människor som har jobbat länge inom kyrkan.

Vi erbjuder dig:

·      En god kunskap och grund i en kristendom som har funnits sedan 1500-talet  (jajamän, vi firade 500 år ganska nyligen!).

·      Berättelser som har präglat vår kultur och vårt tänk ända fram till idag.

·      Kunskap om Svenska kyrkan och hur den kan skilja sig från andra kristna traditioner.

·      Diskussioner om tros- och livsfrågor.

·      En öppen miljö med högt i tak.

Känner du dig osäker?

Kom och var med några gånger och se om detta är något som passar dig. Du är välkommen som du är oavsett hur säker eller osäker du är på att bli konfirmand.

Kick-Off - Fredagen den 18/9 - är på grund av rådande omständigheter inställd. På Kick-Offen träffar du alla ledare som kommer att vara med under året. Vi kommer att hålla lite aktiviteter och du får möjlighet att ställa eventuella frågor som du har.

Hoppas att vi ses!

Jesus sade: Gå ut och gör alla folk till lärjungar

Matteus 28:19

Kontakt konfirmation

Har du fler frågor om konfirmation?

Anna Larsson
E-post till Anna Larsson