Foto: Emma Dahlbäck/Ikon

Konfirmation

”Jag tror på något men jag vet inte vad.” Många är vi som kan tänka så. Vi vill tro att det finns någonting mycket större och att det finns en mening med det som sker i våra liv. Det gör vi i kyrkan också.

Bli konfirmand

Nu kan du som är född 2007 eller går i år 8 bli konfirmerad.

Vi kommer att göra mycket roligt tillsammans. Diskutera och debattera, leka och spela rollspel, se på film och skapa. Och vi tänker och hoppas att vi också ska kunna åka på läger.

Vi ska använda bibeln som bollplank när vi ger oss i kast med de stora frågorna i livet: Vad är gott och ont? Har vi verkligen en fri vilja? Hur blev jag den jag är? Vad är meningen med livet? Kan man säga att jag är fairtrademärkt? Eller spelar det roll om jag tar hand om jorden? Vad är egentlige tro? Är det min tro på Gud eller Guds tro på mig? Får man tvivla. Är det sant att jag kan hitta Jesus i de flesta filmer och om Gud finns, vem är då Gud?

2021-2022 kommer vi att ha två grupper som träffas en gång i veckan i Församlingehemmet Arken (Båtvägen 2).

Onsdagsgruppen träffas kl. 16:30-18:30 med konfirmationsdag 22 maj 2022. Tomas är präst

Torsdagsgruppen träffas kl. 16:30-18:30 med konfirmationsdag 15 maj 2022. Anders är präst

Vi erbjuder även en Sommargrupp för de som har mycket under terminerna.
Sommargruppen träffas vecka 24-26 sommaren 2022 och konfirmeras 3 juli.  Sommargruppen kommer också att ha fyra träffar inför sommaren (11/12, 26/2, 2/4 och 7/5). Anders är präst

Anmäl dig här!

Har ni frågor om konfirmationen så är ni välkomna att höra av er till oss präster
Anders Ekelund Carlsson (präst) 054-51 24 21, anders.g.carlsson@svenskakyrkan.se

Tomas Frylmark (präst) 054-51 24 20, tomas.frylmark@svenskakyrkan.se

Varför ska jag konfirmera mig?

Du får en chans att fundera över vad du själv egentligen tror på. Du kan se konfirmationstiden som en möjlighet för dig att kunna reflektera över ditt liv,
över Gud och även få chansen att diskutera sådana saker med jämnåriga och
med människor som har jobbat länge inom kyrkan.

Vi erbjuder dig:

·      En god kunskap och grund i en kristendom som har funnits sedan 1500-talet  (jajamän, vi firade 500 år ganska nyligen!).

·      Berättelser som har präglat vår kultur och vårt tänk ända fram till idag.

·      Kunskap om Svenska kyrkan och hur den kan skilja sig från andra kristna traditioner.

·      Diskussioner om tros- och livsfrågor.

·      En öppen miljö med högt i tak.

Känner du dig osäker?

Kom och var med några gånger och se om detta är något som passar dig. Du är välkommen som du är oavsett hur säker eller osäker du är på att bli konfirmand.

Hoppas att vi ses!

Jesus sade: Gå ut och gör alla folk till lärjungar

Matteus 28:19

Kontakt konfirmation

Har du fler frågor om konfirmation?

Tomas Frylmark
E-post till Tomas Frylmark