Hammarö församling

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Kyrkovaktmästare med arbetsledning och fastighetsansvar

Hammarö församling är en del av Svenska kyrkan vilken är en evangelisk-luthersk kyrka. Vi delar Svenska kyrkans lära och ordning. Bibeln, bekännelseskrifterna och kyrkoordningen är viktiga delar av detta. Vi är en öppen folkkyrka där alla ska känna sig välkomna.

Vår grundläggande uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning, samt utöva diakoni och mission.

Vår vision är att med Jesus som förebild möta människor där de befinner sig i livet. Vi vill verka för goda mötesplatser och vara ett växthus för människor i alla åldrar. Vi förmedlar hopp, helighet och gemenskap och samverkar med andra goda krafter i samhället. Hammarö församling vill vara en omistlig del av livet på Hammarö.

Hammarö församling har ca 12 000 medlemmar och 30 årsanställda.

Vi söker nu en kyrkovaktmästare med arbetsledning och fastighetsansvar

Som kyrkovaktmästare med arbetsledning och fastighetsansvar har du det övergripande ansvaret för våra två kyrkor samt övriga tillhörande fastigheter. Det krävs kunskap och intresse om kyrkobyggnad, inventarier och kulturminneslag. Du ansvarar även för upphandling och anbudsvärdering inför renoveringar, reparationer och löpande underhållsarbete.

Vi ser dig som drivande som stöttar ledningen och verksamhetsansvariga. Du har stor social kompentens och kan kommunicera med företag som tillhandahåller tjänster för renovering och reparation och tjänster som larm- och säkerhetssystem. Vidare vill vi att du har ett genuint intresse för kyrkans historik eftersom många besökare ”droppar förbi” eller bokar guidning. Du ska kunna möta alla dopfamiljer, vigselpar, begravningsbyråer och sörjande på ett bra och respektfullt sätt. Du kommer också ha en arbetsledande funktion för tre medarbetare.

Vidare tjänstgör du vid kyrkliga handlingar, tar emot transporter av askor och hämtning vid krematoriet, utför fastighetsskötsel, visning av lokaler vid uthyrning, gravsättningar och utför ärenden inför alla verksamheter och aktiviteter. Arbetet är enligt schema förlagt till både vardagar, kvällar och helger. Du är även föredragande av ärenden i kyrkorådets fastighetsutskott i samråd med ekonomichef.

Du har:

• eftergymnasial utbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap inom kyrkobyggnad/fastigheter, inventarier, brand- och säkerhetssystem, kulturminneslag
  • B-körkort
  • lätt för att samarbeta
  • genuint intresse för att utveckla din kompetens inom fastigheter
  • några års yrkeserfarenhet inom fastigheter eller motsvarande
  • viljan att använda datorn som arbetsredskap, vi arbetar i Eniacs system med Aveny tidsbokning, etc.

Du har också:

• Ett drivande arbetssätt som stöttar ledningen
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Ett serviceinriktat engagemang
  • Positiv inställning och tar tag i det som behöver göras, ingen dag är den andra lik vilket kräver handlingskraft och ansvarstagande

Du får:

• vara en del av organisationen som också utgör en del av livet och samhället på Hammarö.
  • många kunniga och spännande kollegor
  • inspirerande arbetsmiljö
  • trevliga fikapuser med Värmländsk fairtrade-kaffe

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV. Ansökningar skickas via mail till ekonomichef Camilla Svärdh   Sista ansökningsdag: 4 september.

Urval och kallelse till intervju sker löpande under ansökningstiden.

Ange löneanspråk

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning 6 mån

För tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan.

Tillträde: 2018-02

Frågor om tjänsten besvaras av ekonomichef Camilla Svärdh, Camilla Svärdh, alt telefon 054-51 24 07

Facklig företrädare: Vision

Varmt välkommen med din ansökan!