Meny

Stöd i ovanliga tider

Det är viktigt att vi är rädda om varandra och oss själva. Är du i riskgrupp, och behöver hjälp att handla eller hämta ut recept? Känner du oro och vill samtala med någon? Vi vill hjälpa till.

Inköpshjälp

Är du, eller känner du någon, i Väsby som är sjuk, i karantän eller tillhör riskgrupp (multisjuka eller 70+), och behöver hjälp med att handla mat eller hämta ut recept?

Kontakta oss på telefon 08-555 168 28

Du får då lämna namn och telefonnummer så kommer någon i personalen att ringa upp dig så att du kan berätta vad du behöver hjälp med.

Vi kan då handla och leverera vid din dörr.

Du kan betala kontant, via Swish eller bankgiro.

Vår vilja är att hjälpa så många som möjligt, och att vi håller oss friska.

Vill du prata med någon?

Det är oroliga tider nu. Du får gärna ringa eller skriva till oss på de här tiderna:

  • måndag–torsdag 10–12 och 13–15
  • fre­dagar 10–12

När det inte är kontorstid kan du kontakta ­jourhavande präst. Du kan ringa, chatta eller skriva brev.

Gud, i denna oroliga tid sträcker vi oss mot dig i bön. Vi ber för dem som känner oro och ängslan, för dem som behöver hjälp och stöd. Vi ber om vishet och vägledning, så att vi kan fatta kloka beslut för oss själva och för varandra.
Vi ber om kraft och uthållighet för alla dem som har ett övergripande ansvar i samhället, för dem som arbetar inom sjuk- och hälsovården och alla andra som upprätthåller viktiga samhällsfunktioner. Låt oss alla bidra till ett samhällsklimat präglat av dialog och respekt, om ett samhälle som värnar alla människors värde och värdighet.
Vi ber för dem som drabbats av sjukdom och för dem som är oroliga för sina närstående. Ge oss kraft att stödja varandra på det sätt vi kan. Uppfyll oss med din heliga Ande som du har sänt till oss med liv och inspiration. Ge oss förmåga att visa på den kärlek och solidaritet som Jesus Kristus visar.
I Jesu namn.
Amen.