Familjestöd

Ibland kan man behöva stöd och råd. Ibland kan hela familjen, eller ett par, behöva hjälp att komma vidare i livet. Svenska kyrkan kan hjälpa er komma i kontakt med olika former av stöd och hjälp.

Familjerådgivning

Kyrkans familjerådgivning finns till för dig som har samlevnadsproblem eller som upplever svårigheter i dina nära relationer.

Den bjuder in till en lugn miljö och tar samtalet till hjälp att reda ut, klargöra och bearbeta relationsproblemen. Den ger utrymme till att uttrycka och förstå egna känslor och behov, samt till att ömsesidigt lyssna till varandra. Det kan vara en möjlighet för par att se nya sätt att utveckla relationen. Det ger tid för bearbetning vid en separation. Den har ingen registrering och arbetar under sekretess. Vi har respekt för varje människas förhållningssätt till livet.
Hammarby församling samarbetar med S:t Lukas i Stockholm för att erbjuda familjerådgivning för församlingsbor.

Samtalen erbjuds på adresserna: Långholmsgatan 27, Hornstull, Riddarplatsen 18, Järfälla samt Åkeshovsvägen 29, Bromma, Enhagsslingan 6, Täby

Förfrågningar görs på telefon 08-556 08 200. Därefter kontaktas ni av den aktuella mottagningen för tidsbokning.

Par och familjeterapi

Nu finns det möjlighet att genom Hammarby församling gå i par- eller familjeterapi hos en utbildningskandidat till ett arvode 150 kr/gång. Helka Sisättö-Elertson är präst i Svenska kyrkan, i Hammarby församling och genomgår S:t Lukas legitimationsgrundande psykoterapiutbildning i familjeterapi med inriktning systemisk- och relationell familjeterapi, nivå två.

Vid intresse, vänligen kontakta
Helka Sisättö-Elertson tel. 08-555 168 32 eller