En samlingsbild av olika hållbarhets-relaterade företeelser.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Hållbarhetsvecka i Hammarby församling

Den 19–26 mars 2023 ägnar vi hela veckan åt hållbarhet. Vi vill inspirera, engagera och arbeta tillsammans för en hållbar utveckling genom att byta idéer och goda exempel. Vi avslutar veckan med en Earth Hour-manifestation!

Det här händer i hållbarhetsveckan

Hela veckan: Loppis

Vi har loppis och lotteri i Vilunda församlingshem under våra öppettider (titta på hemsidan). Alla pengarna som vi får in går direkt till Act Svenska kyrkans fasteaktion Dela lika under samma himmel.

Under hela veckan kan du också vinna en cykel i vårt lotteri! Kom till församlinghemmet och köp en lott. Eller köp massor av lotter!

Tisdag 21 mars: Tisdagsfika med musik

Klockan 13.45 på tisdagsfikat i Vilunda församlingshem spelar och sjunger Vilunda Rockers välkända sånger om vår vackra natur under temat »Härlig är jorden«. Välkommen att sjunga med!

Onsdag 22 mars: Plogga

Klockan 10.30 samlas vi utanför Vilunda kyrka för att ge oss ut och plogga (promenera och samla skräp – motionera och städa naturen samtidigt). Vi ploggar i ungefär en timme. Om det blir jättedåligt väder ploggar vi inte – men kom ändå! Då fikar vi i stället.

Lördag 25 mars: Earth Hour-manifestation

Vi möts i Vilunda kyrka 19.30 och vakar in Earth Hour med musik, dans, bön och ljuständning tillsammans med bland annat Musikgruppen RAA och Fresta kyrkodansare. 20.30 släcker vi en timme för klimatet. Under hela kvällen samlar vi ihop pengar till Act Svenska kyrkans fasteaktion.

Kan du inte vara med i Vilunda kyrka? Lugn, vi sänder direkt på Hammarby församlings Facebooksida också.

Fasteaktionen 2023: Dela lika under samma himmel

Världen står inför en global hungerkris. Det finns tillräckligt mycket resurser globalt för att lösa hungerkrisen, ändå är världen hungrigare än någonsin. Problemet är en fördelningsfråga, vi delar inte lika på makt och resurser.

Var med och gör skillnad du också

Genom att ge en gåva bidrar du med stöd till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från kriget i Ukraina eller av annan anledning lever i utsatthet. Våra lokala partner finns på plats och gör verklig skillnad. Det kan din gåva också göra.

Gåvorna som samlas in under fastekampanjen används där behoven är som störst. Dela lika under samma himmel, swisha halva matkassen till 9001223.

Act Svenska kyrkans fasteaktion: Dela lika under samma himmel