Någon sitter och antecknar i ett block.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Öppen gudstjänstplanering

Vill du vara med och planera högmässorna? Vi träffas nästan varje onsdagkväll för att planera högmässorna i Vilunda kyrka, och dina funderingar behövs!

Våra nyckelord: angeläget, gemenskap, glädje

Det här är nyckelord i vårt gudstjänstliv. Har du tankar om hur vi kan uttrycka dem i vår gudstjänst?

Nästan varje onsdagkväll klockan 19 träffas en grupp för att planera högmässan för veckan efter, det vill säga 11 dagar senare, i Vilunda kyrka. Dina funderingar behövs!

OBS!Vi planerar inte gudstjänster med små och stora tillsammans. De gudstjänsterna har en egen planeringsgrupp.

Vi som brukar vara med i gruppen är:

• kyrkvärdarna som ska vara med på högmässan
  • frivilliga medarbetare, till exempel du
  • präst, musiker, vaktmästare och annan personal som kommer att vara med på högmässan.

Var med på mässa och en måltid innan eller kom direkt till planeringen

Före planeringen är du även välkommen att delta i kvällsmässan klockan 18 och äta tillsammans klockan 18.30.

Låter det spännande och utvecklande? Kom och prova! Du behöver inte anmäla dig. Vi ses de här dagarna hösten 2021:

Öppna gudstjänstplaneringar hösten 2021

15 september

29 september

Så här brukar det gå till när vi planerar en högmässa

Du och vi andra i gruppen samlas på onsdagkvällar kl 19.00 i Vilunda församlingshem. Tillsammans planerar vi högmässan som firas veckan efter, det vill säga 11 dagar efter vår planering.

Vi läser någon av söndagens texter och samtalar om den. Vi väljer psalmer och fördelar olika uppgifter i gudstjänsten.

Här är några exempel på vad du kan göra i gudstjänsten:

• hjälpa vaktmästaren med förberedelser
  • läsa text eller be förbön
  • ta upp kollekt
  • något annat som du vill bidra med.

Du kan naturligtvis vara med och planera gudstjänsten utan att ha någon särskild uppgift. Dina tankar och synpunkter är viktiga.

Hör gärna av dig med frågor eller andra funderingar!