Foto: Freestocks / Unsplash

Ge bort en julklapp

Vill du vara med och ge en julklapp till barn som annars inte får? Många hör av sig som inte har råd till julklappar till sina barn. I år vill vi dela ut nya inslagna julklappar. Du kan också ge ett bidrag som vi köper presentkort för.

Väldigt många som inte ha råd att köpa julklappar hör av sig till kyrkan. Vi gör därför även i år en insamling för att hjälpa till. Du kan skänka färdiga julklappar eller pengar till presentkort. Eller bägge!

Så här ger du en julklapp

1. Köp en fin julklapp som passar till ett barn.
  2. Slå in klappen, märk den med ungefärlig ålder och om du vill en liten hälsning.
  3. Lämna in klappen till Vilunda församlingshem på Kyrkvägen 9 i Upplands Väsby senast den 17 december.

Du kan lämna klappen på vardagar mellan 10 och 15, eller lämna den i lådan utanför församlingshemmets entré. Du kan också lämna klappen till oss på julmarknaden vid Väsby station 11–17 den 12 december.

Har du second hand-saker som du inte längre vill ha kvar? Skänk dem gärna till exempevis Skopan eller Röda korset.

Så här ger du ett presentkort

Du kan skicka pengar på flera sätt:

• Swisha till Hammarby församling på 1234610895 och skriv ”julklapp”. Du får allt ifyllt om du använder QR-koden här under.
  • Skicka till bankgiro 5587-5074. Skriv ”julklapp”.

Vi köper presentkort i Väsby centrum för pengarna. 100 % av det du skickar går till presentkort.

Det är många som ringer och inte har pengar till mat, hyra, julklappar och aktiviteter för barn. Jag har inte varit med om så högt tryck tidigare.

Lisa Hofverberg, diakon i Hammarby församling

• Lisa Hofverberg

Internationellt arbete, Integrationsarbete, Språkcafé, Hammarby församlings hjälpfond, Samtal och stöd, Enskilda samtal, Vuxenverksamhet, Diakon

Mer om Lisa Hofverberg