Kontakt

Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg Besöks- och postadress: Svenska Gustaf-Adolfskyrkan , Ditmar-Koel-Str. 36, DE-20459 Hamburg Telefon: +49(40)32031404 E-post till Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkomusiker sökes till Svenska Gustaf-Adolfsförsamlingen i Hamburg

Ansökningsinformation & arbetsbeskrivning

Svenska Gustaf-Adolfs församling i Hamburg söker kyrkomusiker!

Svenska kyrkan i Hamburg är centralt belägen vid Landungsbrücken, precis invid floden Elbe. Vi har funnits på samma plats sedan 1900-talets början, i ett fantastiskt hus med ett vackert kyrkorum. Svenska kyrkan i Hamburg är en del av Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT) men kyrkomusikern är lokalt anställd med församlingen som arbetsgivare och med kyrkoherden som arbetsledare.

Tjänsten är på 50 % (20h/vecka). I musikerns arbetsuppgifter ingår söndagliga gudstjänster och kyrkliga handlingar samt ansvar för församlingens körverksamhet; barnkör, ungdomskör och vuxenkör. Inom ramen för musikerns tjänst ligger även de årligt återkommande och mycket uppskattade luciakonserterna vilka äger rum både i vår egen kyrka och på andra platser i vårt upptagningsområde. Musikern ansvarar även för samordning av viss konsertverksamhet, musikaliska inslag under församlingens välbesökta julbasar samt andra evenemang såsom valborgsfirande, midsommarfirande mfl.

I kyrkan finns en enmanualig orgel med 7 stämmor och pedal, tillverkad av Mårtenssons orgelfabrik AB i Lund samt en Blütnerflygel. Det finns även ett nytt digitalpiano samt ett akustiskt Yamahapiano i vårt café.

Vi söker dig som är utbildad organist eller kantor (eller motsvarande) och som trivs med ett högt arbetstempo samt klarar av att ha många bollar i luften. Du har lätt för att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter men du trivs även med att arbeta i team; både med övrig personal, förtroendevalda samt frivilliga. Arbetsspråket är svenska och du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Att tala tyska är meriterande. Vi förutsätter att du har god kännedom om Svenska kyrkans tro och liv, om Svenska kyrkans gudstjänstliv, dess handbok, koralböcker samt musikaliska repertoar. Du behöver även god kännedom om den svenska sångskatten; såväl den sakrala som den profana.

Välkommen med din ansökan senast 25 januari 2019.

Ansökningshandlingar med CV och personligt brev skickas via mail till kyrkoherde Elisabeth Magnusson Rosengren, Tel: +49 176 62815374 hamburg@svenskakyrkan.se

Du är naturligtvis även välkommen att höra av dig med frågor och funderingar!