Kyrkoherde till Hamburg sökes

Nedanstående information om tjänsten ”Svenska kyrkan i Hamburg söker kyrkoherde” är hämtad från följande hemsida:

Sista ansökningsdag: 2019-04-22 Plats: Uppsala Jobbkategori: Lediga tjänster Svenska kyrkan i utlandet
Svenska kyrkan i Hamburg söker kyrkoherde

Svenska kyrkan i Hamburg är centralt belägen vid Landungsbrücken, precis invid floden Elbe. Vi har funnits på samma plats sedan 1900-talets början, i ett fantastiskt hus med ett vackert kyrkorum. Svenska kyrkans verksamhet i Hamburg vänder sig till de svenskar som bor och vistas i norra Tyskland. I sin verksamhet samlar kyrkan människor i alla åldrar. Förutom i Hamburg firas enstaka gudstjänster i Lübeck, Kiel, Hannover och Bremen. Svenska kyrkan har ett omfattande ekumeniskt samarbete med de lokala tyska kyrkorna, sjömansmissionen i Hamburg samt med de nordiska sjömanskyrkorna som ligger i närheten av Svenska Kyrkan.

Läs gärna mer om församlingen på https://www.svenskakyrkan.se/hamburg.

Arbetsuppgifter
Som kyrkoherde har du pastoralt ansvar för Hamburg med omnejd och arbetsledaransvar för de lokalanställda, för tillfället 4 anställda. Arbetet som kyrkoherde innebär ”traditionella” prästuppgifter som att leda gudstjänster, kyrkliga handlingar, enskilda samtal och själavård. I dina arbetsuppgifter ingår även olika typer av gruppverksamhet som bibelsamtalsgrupp, frivillig diakonigrupp, konfirmandundervisning, barngrupper etc.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har slutfört den behörighetsgivande kyrkoherdeutbildningen och som har minst 3 års erfarenhet från församlingstjänst i Svenska kyrkan. Tidigare utlandserfarenhet är meriterande, liksom erfarenhet av ekumeniskt arbete. Du tycker om bredden i arbetsuppgifter som en tjänst i Svenska kyrkan i utlandet kan erbjuda – allt från gudstjänst till olika typer av öppen verksamhet för människor i alla åldrar och som person är du inte rädd att "hugga i" i olika uppgifter.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Kunskaper i tyska är meriterande men inte ett krav.

Som person är du kommunikativ, kreativ och ansvarstagande och har lätt för att knyta kontakter i olika slags sammanhang, till exempel med skandinaviska skolan i Hamburg och svenska företag. Du är socialt utåtriktad och din styrka som ledare ligger i att skapa entusiasm och engagemang hos anställda, ideella och förtroendevalda.

Vi ser fram emot att välkomna dig i vår svenska gemenskap i den vackra staden Hamburg med skandinavisk flärd och ett sprudlande kulturliv.

Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
Eftersom samtliga anställda inom Svenska kyrkan i utlandet arbetar med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära att utdrag ur belastningsregistret visas av slutkandidater vid intervjun. Sökande ska själv beställa utdraget via Polisens hemsida. Observera att handläggningstiden är ca 2 veckor. Anställning förutsätter också att hälsostatus möjliggör försäkring samt att myndigheter i Tyskland godkänner erforderliga tillstånd.

Intervjudatum för intervjuer i Uppsala kommer att ske i maj. Datum publiceras här inom en snar framtid.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Kyrkorådets ordförande Kristina Ekelund
Biträdande utlandschef Camilla Persson 0046-18-18 24 71.

Fackliga representanter
Jonas Bodin, (KyrkA) Liselotte Rogberg, (Vision) och Joakim Lindström (Jusek). Samtliga fackrepresentanter nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska innehålla personligt brev, cv och kopia på prästbrev. Bifoga även intyg från den behörighetsgivande kyrkoherdeutbildningen. Senast den 22 april 2019 vill vi ha din ansökan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.