Foto: Mikael Hjelt IKON

Kyrkogårdsarbetare - Säsong till Kyrkogårdsförvaltningen i Halmstads församling

Kyrkogårdsarbetare, säsongsanställning

Kyrkogårdsförvaltningen i Halmstad församling ansvarar för begravningsverksamheten. Vår huvuduppgift är att upplåta gravplatser för alla avlidna oavsett trostillhörighet och ha den bästa tänkbara skötseln av våra 5 kyrkogårdar i församlingen. På kyrkogårdsförvaltningen arbetar 12 tillsvidareanställda och 5 säsongsanställda medarbetare.

TJÄNSTEN:
Att arbeta som kyrkogårdsarbetare på säsong på kyrkogårdsförvaltningen i Halmstad är ett spännande och omväxlande arbete i den gröna miljön med mycket kontakt med människor. Arbetet innefattar sedvanlig trädgårds/parkskötsel såsom skötsel av gravrabatter, trimning och klippning av gräs och häckar, plantering, lövhantering, randning av gravar, samt grävning och skyffling av material. Vi arbetar ute i alla väder.

Som kyrkogårdsarbetare krävs det även att man medverkar till att utveckla församlingens kyrkogårdar och arbeta för en mångfald enligt kyrkogårdsmästarens uppsatta mål och planer. Då vi arbetar i en politiskt styrd organisation krävs också lojalitet mot fattade beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättningen av tjänsten.

KVALIFIKATIONER:
I den här rollen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat, vara flexibel och lösningsfokuserad. Vi ser att du är en engagerad medarbetare som gillar att hugga i och att du är social och driven.

Du tar prestigelöst emot arbetsledning och är lojal med arbetsuppgifterna och medarbetare.

Vår arbetsplats präglas av samarbete och respekt och vi arbetar både i team och även ensamma. Som kyrkogårdsarbetare krävs att du trivs med att jobba under eget ansvar men att du är nyfiken och delaktig. Du har självklart ett intresse för trädgårdsskötsel och utemiljö. Arbetet innebär att du träffar människor i sorg, vilket behöver hanteras på ett respektfullt sätt som medmänniska.

KRAV:
- B-körkort. Arbetet kräver förflyttning mellan arbetsplatserna på allmänna vägar.
- Utbildning inom den gröna sektorn eller erfarenhet som bedöms som likvärdig.
- Goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift.
- God fysik - krävs för att klara arbetet.
- Goda kunskaper i modern datamiljö och smartphone.
- Du bidrar till trivsel genom glädje och skratt på vår arbetsplats.

MERITERANDE:
- BE-körkort.
- Förarbevis för, hjullastare, redskapsbärare och truck.
- Förarbevis motorsåg, röjsåg.
- Maskinkunskap och arbete från mobil arbetsplattform.
- IT-kunskap: Teams, Office-paketet.
- Vana att arbeta med skötselmanual, tidplan samt arbetsorder.

ÖVRIGT:
- Halmstads församling är en rökfri arbetsplats.
- Provanställning kan komma att tillämpas.
- Friskvårdsbidrag erbjuds.
- Arbetstid: Vardagar 7–16.
- Vi följer Svenska kyrkans avtal.

TILLTRÄDE:
2/5-31/10 2023.

UPPLYSNINGAR:
Kyrkogårdsmästare Diana Svensson 035-282 20 40
HR-ansvarig Håkan Wallentin 035-282 21 24
SKAF:s representant är Helena Dock Ljungek 035-282 21 18
Visions representant är Jan Grundström 035-17 97 43

Ansökan senast den 12 februari 2023.
Du är välkommen att skicka din ansökan och CV till: halmstads.forsamling@svenskakyrkan.se
(säkerställ att du får en bekräftelse på att vi mottagit ditt mail)
eller till: Halmstads församlingskansli Box 261, 30107 Halmstad.