Foto: Alex Giacomini IKON

Konfirmation 2021

Du som är född 2006 nu är det din tur! Kom och ta reda på vad kristen tro handlar om och vad den kan betyda just för dig! Här kan du läsa om de olika alternativ som finns och anmäla dig. Sista anmälningsdatum 19 augusti.

Du behöver inte ”tro på Gud” för att vara med.

Du behöver inte "tro på Gud" för att vara med. Du behöver heller inte ha bestämt dig för att du ska konfirmeras. Under konfirmandtiden träffas vi och pratar om viktiga frågor i livet: kärleken och relationer, livet och döden, omvärlden, vem är jag och vad vill jag med mitt liv. Du får möta berättelser och riter som under mer än tusen år präglat vår kultur och vårt samhälle. Du kommer att träffa andra konfirmander, ledare som är lite äldre än du samt vuxna. Kom och känn dig för!

Äventyrskonfa

Vi erbjuder en konfirmandtid med olika äventyrliga inslag. Vi kombinerar samtalet om tron och livet med olika äventyr i naturen. Vi kommer klättra, åka skidor och rida. Max 40 konfirmander i denna grupp.
Start: 23 aug, därefter träffas vi varannan måndag, jämn vecka kl 16-18, och på ungdomskvällen, måndag ojämn vecka kl 18-21.
Plats: Martin Luthers kyrka och ungdomsgården.
Läger: klättring i september, skidläger i januari, ridning på våren.
Konfirmation: Lördag 15 maj 2021.

lise-lotte johansson - församlingspedagog Martin Luther
tel 035-282 21 41 liselotte.johansson2@svenskakyrkan.se

Konfirmand i S:t Nikolai

- Följ med och se! Häng med på en livsvandring och upptäck mer om kristen tro.
Genom pilgrimens sju nycklar, lekar, läger och en härlig gemenskap tar vi dig med på en upptäcktsresa.
Start: 13 sept, därefter träffas vi varannan onsdag kl 17-20, ojämn vecka.
Ungdomsgrupp varannan torsdag kl 18-21, jämn vecka.
Plats: S:t Nikolai kyrka och församlingshem.
Läger: 2-4 okt i Tylebäck och 13-16 maj i Vadstena.
Konfirmation: Lördag 22 maj 2021.

anne-lie hoffert - församlingspedagog S:t Nikolai
tel 035-282 21 40 anne-lie.hoffert@svenskakyrkan.se

Konfirmand på Kärleken

Vi erbjuder två grupper:
Start: Torsdagskonfa - träffas udda torsdagar kl 16-19.30 med start 10 sept.
Söndagskonfa - träffas udda söndagar kl 11-15 med start 13 sept.
För båda grupperna gäller ungdomsgruppen på fredagar, udda veckor kl 19-22.30.
Plats: Kärlekens kyrkhem och kyrka.
Läger: Gemensamma läger för båda grupperna, 9-11 okt på Nissaströms kursgård och på våren påsklovet 7-11 april i Tyskland.
Konfirmationer: vecka 19 och 20, 2021.

anders pihl - präst Kärleken/Holm
tel 035-282 21 02 anders.pihl@svenskakyrkan.se

stefan westerberg - församlingspedagog Kärleken/Holm
tel 035-282 21 04 stefan.westerberg@svenskakyrkan.se

Funkiskonfa

Svenska kyrkan i Halmstad erbjuder konfirmation för personer med olika funktionsvariationer. Riktar sig till ungdomar 14 år och uppåt. Hösten 2020 startar nästa omgång i Söndrums kyrka. Anmälan och kontakt: Malin Öhrling, församlingspedagog, Söndrum-Vapnö församling tel 035-16 13 20, malin.ohrling@svenskakyrkan.se
Läs mer i folder

Här nedan kan du anmäla dig till den grupp du vill vara med i. Sista anmälningsdagen
är den 19 augusti 2020. Ladda ner folder.
Du kommer att få en bekräftelse via mejl på din anmälan.
Vi ser fram emot att få träffa dig - Välkommen!

Anmälan till konfirmationsläsning 2020-21

I samband med anmälan till konfirmation i Halmstads församling registreras de personuppgifter som uppges. Dessa kommer att behandlas av församlingens personal i syfte att administrera gruppen. Vi lämnar inte några uppgifter vidare och när konfirmationen varit raderas deltagarlistor. Det enda som kommer att finnas kvar är att det i konfirmandboken kommer att finnas en registrering på vilka som är konfirmerade.

Foto: Magnus Aronson IKON