En diakon som sitter framför ett par och lyssnar.
Foto: Anna Hjalmarsson

Diakon 100% Martin Luther/Andersberg

Vi söker dig som vill vara med och utveckla det diakonala arbetet i Martin Luther/Andersberg arbetsområde, där Martin Luthers kyrka, Andersbergskyrkan och Sjömanskyrkan med dess Café är beläget.

Du kommer att ingå i ett arbetslag på ca 20 personer varav fem är diakonimedarbetare. inom området finns olika typer av bebyggelse; villakvarter, flera stora höghusområden, arbetsplatser och Halmstad Högskola. Här finns en population av människor på 30 500 varav ca 30% är utlandsfödda.

Det diakonala arbetet i Martin Luther/Andersberg har stor bredd och präglas av öppna inkluderande mötesplatser, samtals- och besöksverksamhet, reflektionsgrupper, flykting- och integrationsarbete, och en diakonal mottagning som möter människor i social och ekonomisk utsatthet. Det finns ett samarbete med Högskolan i form av närvaro och möjlighet till samtal.

Arbetet med ideella medarbetare är något vi värdesätter och vill utveckla. Sjömanskyrkan är ett diakonalt utvecklingsområde där du kommer att samarbeta med andra i arbetslaget. Du kommer även att vara delaktig i gudstjänstlivet.

Vi vill att du:

• i ditt förhållningssätt är lyhörd och ser och stödjer människors inneboende resurser
  • är social och har lätt att skapa kontakter, samverka och bygga nätverk
  • är prestigelös, trygg och självgående med mycket god samarbetsförmåga och med fokus på verksamhetens bästa
  • kan arbeta behovsorienterat utifrån det lokala sammanhanget och vår tids utmaningar

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan eller är antagen diakonkandidat som har påbörjat eller snart ska påbörja det diakonala profilåret på Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsintervjuer kommer att hållas måndag 23 maj.

För mer information:

Områdeschef/präst - Susanne Johansson, 035-282 21 23
Diakon - Maria Jälmsjö, 035-282 21 37
HR-ansvarig - Håkan Wallentin, 035-282 2124

Fackliga företrädare:

Jan Grundström, Vision, 0767–79 50 11
Ammi Jonsson, KyrkA, 0738-52 03 74

Välkommen med din ansökan senast 15 maj 2022

Skicka via e-post till; halmstads.forsamling@svenskakyrkan.se
Eller till; Halmstads församling, Box 261, 30107 Halmstad