Foto: Karl Frank

Skolvandringar

Skolan och kyrkan har ett gemsamt mål vilket är elevernas väl och att ge dem en bra värdegrund att ta med sig på sin resa vidare i livet.

Skolorna i Hallsberg och Svenska kyrkan i Hallsberg har sedan lång tid tillbaka haft en bra och givande relation. Många elever besöker kyrkorna i samband med guidade rundvandringar, skolavslutningar eller andra evenemang och kyrkans personal har alltid blivit välkomnad till skolorna. Sedan ett par år tillbaka deltar t.ex. alla klasser i årskurs 4 i etikarbetet som kallas Riddarskolan. Ett mycket roligt och utvecklande arbete. Här nedan följer alla de aktiviteter som Hallsbergs församling erbjuder grundskolan i Hallsberg.

Årskurs 1 - Julvandring

Och det hände sig vid den tiden... Följ med på en medryckande vandring om Jesus födelse och julens glada budskap.

Årskurs 2 - Storstjärnorna

En lättsam musikalisk vandring för årskurs 2 i Adventskyrkan. Ett annorlunda möte med tre stora kompositörer och deras spännande instrument.

Årskurs 3 - Påskvandring

Det började en påsk för länge, länge sedan... Under den teatraliska påskvandringen får eleverna uppleva påskens händelser.

Årskurs 4 - Riddarskola

Hur ska man vara för att vara en riddare i modern tid? Riddarskolan utbildar i konsten att vara en bra kompis. Ledorden är "Jag kan. Jag vågar. Jag betyder något".

Årskurs 5 - I fädernas spår

"I fädernas spår" är en historisk vandring i medeltida atmosfär. Möt de spännande karaktärerna som varit med och format vår historia och hör dem berätta samtidigt som vi upptäcker Hallsbergs sockenkyrka.

Årskurs 6 - Vandring i Allhelgonatid

Hur kan något så naturligt ändå kännas så främmande och svårbegripligt? Döden är något som vi sällan talar om. Vandring i Allhelgonatid riktar sig till årskurs 6. Vi försöker kasta lite ljus på något som känns väldigt mörkt.