Skolvandringar

Skolan och kyrkan har ett gemsamt mål vilket är elevernas väl och att ge dem en bra värdegrund att ta med sig på sin resa vidare i livet.

Skolorna i Hallsberg och Svenska kyrkan i Hallsberg har sedan lång tid tillbaka haft en bra och givande relation. Många elever besöker kyrkorna i samband med guidade rundvandringar, skolavslutningar eller andra evenemang och kyrkans personal har alltid blivit välkomnad till skolorna. Sedan ett par år tillbaka deltar t.ex. alla klasser i årskurs 4 i etikarbetet som kallas Riddarskolan. Ett mycket roligt och utvecklande arbete. Här nedan följer alla de aktiviteter som Hallsbergs församling erbjuder grundskolan i Hallsberg.