Information med anledning av coronaviruset

Här kan du läsa mer om verksamheten i Hallsbergs församling under den pågående coronaviruspandemin.

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av det nya coronaviruset behöver Hallsbergs församling ställa om stora delar av verksamheten. Vi följer noggrant rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, regeringen, regionen och Hallsbergs kommun.

Som ett komplement till våra gudstjänster sänder vi för de som inte kan komma till gudstjänsten i kyrkan också i Örebro närradio 95,3 mHz våra gudstjänster på söndagar kl. 10 (repris kl. 18) och tisdagar kl .18.30 (repris ons kl. 19).  Du kan lyssna via närradions webbplats som du hittar här. Du kan också se och lyssna på TV- och radiosända gudstjänster i Sveriges radio och Sveriges television, se deras tablå eller playtjänst.

Pågående verksamhet:

• Gudstjänster: Tvätta händerna innan gudstjänst och använd gärna handspriten som står vid psalmböckerna. Gränsen på max 50 deltagare gäller.
    - Veckomässa tisdagar kl. 18.30 i Adventskyrkan.
    - Högmässa kl. 10.00, se kalendariet för kyrka.
    - Lunchbön kl. 12.00 vardagar i Adventskyrkan.
    - Tyst bön kl. 9.00 vardagar. Där du är.
  • Dop, begravning och vigsel erbjuder vi med max 50 deltagare totalt i kyrkan.
    Minnesstund, dopkalas och bröllopsfest får ske i våra största lokaler med max 30 deltagare.
  • Adventskyrkan är öppen vardagar kl. 8-16 och hit är du varmt välkommen oavsett om du vill tända ett ljus, be en bön, sjunga en psalm eller bara sitta i stillhet.
  • Ungdoms- och konfirmandverksamheten pågår med vissa anpassningar.

Förändringar i verksamheten:

• Enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Hallsbergs kommun genomför vi inga andakter och sammankomster på äldreboenden och dagcentralerna i Hallsberg.
  • Delar av barn- och ungdomsverksamheten, som babysång och öppna förskolan tar paus eller förändras.
  • Vuxenverksamheten, med Hantverkscafé, Tjejgruppen och Bara vara-gruppen, tar paus eller förändras.
  • Musikverksamheten: körerna tar paus och sommarens konserter och sommarträffar har en begränsning på max 30 deltagare.
  • Inget kyrkkaffe.
  • För att minska spridningsrisken håller vi avstånd från varandra och hälsar inte genom att ta i hand.

Under tiden barn- och vuxenverksamheten och andakterna på äldreboendena och dagcentralerna är pausade är det extra viktigt med omsorgen om varandra. Hela församlingen, anställda, förtroendevalda och ideella, arbetar tillsammans för att höra av sig till de som nu blir mer isolerade och ensamma. I samband med detta har inköpsgruppen Handlingskraft startats, med uppgift att hjälpa personer i riskgrupperna med inköp. Vill du ingå i Handlnigskraft eller behöver hjälp? Kontakta diakon Veronica Hagberg på 0582-156 86 eller veronica.hagberg@svenskakyrkan.se.

Alla som kommer till våra lokaler uppmanas att tvätta händerna noggrant, gärna 30 sekunder, och att komplettera med handsprit när så behövs.

Har du behov av samtal och stöd kan du ringa till våra präster och diakoner:
Jonas Ahlsson, kyrkoherde 0582-156 91
Johan Arvill, komminister 0582-156 87
Veronica Hagberg, diakon 0582-156 86
Anne-Christine Gotting, diakoniass. 0582-156 83

Vi ber för Hallsberg, Sverige och världen: Gud beskydda och bevara oss alla i denna oroliga tid. Omvandla vår oro till kärleksfull omsorg. Amen.

Kyrkoherde Jonas Ahlsson

Vid frågor kontakta kyrkoherde Jonas Ahlsson.

Jonas Ahlsson

Hallsbergs församling