En grupp män och kvinnor dansar i en ring med händerna mot taket.

Helig dans

Vi dansar för samhörighet, meningsfullhet, glädje, närvaro och vila i rörelse.

Helig dans

TID: Tisdagar kl. 19.15-20.15
PLATS: Församlingsgården

Livets dans, helig dans eller meditativ dans är flera namn på en och samma sak – en cirkeldans i ordlös gemenskap. Varje dans har sina givna steg med ett symboliskt innehåll. Rytmen och de upprepande rörelsemönstren ger en ökad närvaro och blir till en meditation i rörelse, som hjälper oss att vara här och nu, minska krav och öka kontakten med vårt inre.

Danserna utgår från den folkliga dansens enkla grundsteg, som är lätta att lära för alla som deltar. Man behöver alltså inte ha någon som helst förkunskap inom dans. Vi dansar för samhörighet, meningsfullhet, glädje, närvaro och vila i rörelse. Det är ingen uppvisning för någon, utan för din skull som du är med och dansar. Vi dansar för att det är roligt!

Kom gärna och ät soppa i Församlingsgården kl. 17.30 och delta i veckomässan i Adventskyrkan kl. 18.30, så se vi efteråt!

Har du frågor? Kontakta Veronica Hagberg.