Årskurs 6 - Vandring i Allhelgonatid

Hur kan något så naturligt ändå kännas så främmande och svårbegripligt? Döden är något som vi sällan talar om. Vandring i Allhelgonatid riktar sig till årskurs 6. Vi försöker kasta lite ljus på något som känns väldigt mörkt.

Vandring i allhelgonatid är en rundvandring för årskurs 6 i kyrkan och på kyrkogården. Eleverna får se och höra hur det går till på en begravning. Praktiska frågor om kistor, begravningssätt m.m. varvas med emotionella frågor om sorg och hur vi minns de vi har förlorat.

Mycket bra. Eleverna fick se och höra om hur det går till vid begravningar och när någon dör, vilket gav intressanta diskussioner efteråt med många tankar.

Lärare för årskurs 6

Eleverna får också höra om helgon och varför det heter Allhelgona. Vi besöker minneslunden och avslutar med kyrkans syn på döden. Finns det hopp? Vad är himlen?

Tid: Innan allhelgona
Plats: Vid Adventskyrkan