Årskurs 5 - I fädernas spår

"I fädernas spår" är en historisk vandring i medeltida atmosfär. Möt de spännande karaktärerna som varit med och format vår historia och hör dem berätta samtidigt som vi upptäcker Hallsbergs sockenkyrka.

"I fädernas spår" är en resa i tiden där eleverna får lära sig mer om sin hembygd och om Sveriges kyrkohistoria.

Under vandringen får eleverna bekanta sig med Hallsbergs äldsta kyrka, Sockenkyrkan.

Det var bra att de frågade oss och inte bara berättade. Lärorikt och roligt. Bra repetition av det vi lärt oss.

Lärare för årskurs 5

De får dessutom möjlighet att möta flera kända och betydelsefulla personer från kyrkohistorien som Martin Luther, heliga Birgitta, en kyrkvärd, m.fl

Elever som besökt vandringen "I fädernas spår" har ofta gjort besöket till en liten pilgrimsresa och cyklat ut till Sockenkyrkan vilket har varit mycket positivt.

Tid: mitten/slutet av maj.
Plats: Sockenkyrkan