Musik i Hällby Barnkörer

Barnkörer
Man är med i kören som en del av miniorverksamheten med barnledarna. Ett ”mellis” erbjuds mellan grupperna. Vi hämtar/lämnar de mindre barnen på Hällby skola! I lillminiorkören; åk F-2, sjunger vi och lär oss musik på lekfull nivå med ibland rytmiska inslag. Vi har inte så mycket läst text utan lär oss genom härmning och bildblad. Enklare korta sånger som handlar om livet, Gud, hur man är mot varandra etc. Även traditionella sånger tas upp. Vi strävar mot att kunna sjunga någon söndag i kyrkan per termin eller i Barnens mässa. På så sätt kan barn som gillar att sjunga få naturlig kontakt med kyrkan samtidigt som de utvecklas med musik. Barnkören; åk 3-4, har mer läsande av text, lite noter och det blir lite längre sånger som kan sjungas med pianokomp/sångbakgrunder. Man får prova att sjunga i mikrofon och lära sig att hantera sin röst lite mer. I den här åldern (tidigast 8 fyllda år) kan man få följa med på barnkörläger som ca 1 gång per år anordnas någonstans i stiftet, ofta på stiftsgården Stjärnholm. Här är det välkommet att föräldrar/anhöriga deltar. Du som förälder är förövrigt välkommen att sitta med i körsamlingarna vid behov. Kom gärna och prata med mig om du undrar över saker kring barnkörerna!