Musik i Hällby

Satsa på körsång i höst!

Hällbykören har idag ca 15 medlemmar. Vi är damkör (SSA) men vi har det senaste året sagt att vi gärna blir blandad kör, SATB, så det är alltså fullt möjligt för dig som kille att hoppa med! Vi söker också fler sopraner!

Kören sjunger i stämmor musik med varierande svårighetsgrad. En bred repertoar eftersträvas, sakral som profan, i olika sammanhang. Vi sjunger 8-10 ggr per år i gudstjänst. Emellanåt satsar vi på arrangemang av psalmer och populärmusik skrivna just för oss. Allt musik ska dock ha som mål att fungera i kyrka, gudstjänst och församling. Här kan vi ibland låta någon sjunga solo ihop med kören och extramusiker hjälper till med komp. (trummor, bas etc.). Körmedlemmar läser dikter eller deltar på annat sätt och vi gör också egna musikgudstjänster där musiken får en större plats.
Kören har ungefär vart 3:e år gjort resor. 2011 till Tyskland och till Skottland 2014! Du behöver inte vara ”mästersångare” och notvana får du under resans gång då noter används till större del. Det är vetenskapligt bevisat att sång befrämjar all sorts god hälsa och vi har inget ”sångprov”! Vi vill ge dig plats att utvecklas med din egen röst! Välkommen att höra av dig för mer info!

Hällbykören        tis kl 18:30-20:30