Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Ett initiativ som grundades i Forshaga-Munkfors församling 2013.

Låna till ditt fritidsintresse

Det var diakonen Carina Haak i Forshaga-Munkfors församling som kom på idén. Hon ville göra det möjligt för barn och unga i alla familjer att pröva på olika sporter utan att behöva köpa allting själv. Privatpersoner, föreningar och företag skänker de skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket annat som Fritidsbanken lånar ut.

År 2013 öppnade den första Fritidsbanken i Deje, i Forshaga kommun. I början av 2019 fanns 86 fritidsbanker. År 2019 lånades det ut 260 000 sammanlagt artiklar och det fanns 180 000 prylar i lager för gratis utlåning under 14 dagar. Visionen att varje kommun ska ha en Fritidsbank är inte längre en utopi.