Häljarps församling söker kyrkomusiker 75-100%

Häljarps församling ligger utanför Landskrona med en ung befolkning varav cirka 5 300 är medlemmar i Svenska kyrkan. Vi har fyra kyrkor: Annelöv, Asmundtorp, Saxtorp och Tofta med tillhörande församlingshem och kyrkogårdar.

Musiken spelar en viktig roll i församlingen med en generös konsertverksamhet och två festivaler på sommaren som når tusen besökare varje år. Vårt mål är att nå så många människor som möjligt och dela våra värderingar med. I Asmundtorps kyrka driver vi nu ett orgelprojekt där vi implementerar Åkerman&Lund orgeln som köptes från Filadelfiakyrkan i Stockholm med kyrkans gamla originalorgel från 1897. Projektet beräknas stå klart under 2020. I Saxtorps kyrka finns en två manualer Frobenius barockorgel. Vi har tillgång till en konsertflygel Grotrian Steinweg 275, en kistorgel Klop och en ny italiensk cembalo Di Maio.

Kyrkomusiker 75-100 %

Vårt musikarbete består av bland annat babyrytmik, musiklek, barn- och juniorkörer, vuxenkörer, orgelelever och konsertverksamhet. Dina huvuduppgifter i församlingen blir att arbeta med barn och familj. I arbetet ingår helgtjänstgöring vid förrättningar och gudstjänster ungefär var tredje helg. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med två andra musiker.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och som har organist/kantors-examen eller motsvarande. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. B-körkort samt tillgång till bil är ett krav.

Du tycker om att arbeta i team, vara kreativ och nytänkande, inte vara rädd för att ta egna initiativ och ha en god social kompetens.

Den 3 augusti eller enligt överenskommelse.

Organist Adriano Gaglianello, 0702-58 44 47.

Ansökan

Löpande urval sker. Skicka din ansökan med personligt brev, CV och referenser till Häljarp församling, Box 17, 261 07 Asmundtorp eller via mail senast den 20 april.

Intervjuer

Intervjuer kommer att ske under den 27-28 april.