Häljarps församling

Häljarps församling Besöksadress: Kustvägen 5, 26175 Asmundtorp Postadress: Box 17, 26107 Asmundtorp Telefon: +46(418)482700 E-post till Häljarps församling Webbplats

Konsert med Lunds akademiska kör

Söndag 12 mars kl 16 i Annelövs kyrka

Under ledning av Cecilia Martin-Löf framför Lunds akademiska kör följande verk.

Come in and stay a while
Musik & text: Rhonda Polay (19..-)

MESSE IN ES, SATS 1: KYRIE
Musik: Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901)

MESSE IN ES, SATS 2: GLORIA
Musik: Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901)

Mariahymn
Musik: Fredrik Sixten (1962-), text: Biskop Brynolf av Skara (1240-1317)

Magnifikat
Arvo Pärt (1935-)
Solo: Ellen Sandström, Talia Galletto & Ida Blychert

Tota pulchra es Maria
Musik: Ola Gjeilo (1978-), text: bön från 400-talet

Lik ett blomster
Musik: Mattias Sköld (1976-), text: Job 14, 1-9

Cecilia Martin-Löf, född 1974, är Director canto­rum vid Lunds universitet och sedan 2007 körens dirigent. Hon påbörjade sina stu­dier vid Musik­hög­sko­lan Ingesund med piano och orkester­­di­ri­ge­ring som huvud­­­ämnen, men sökte sig på grund av sitt växan­de intresse för körmusik till Kungliga Musikhög­skolan i Stockholm där hon 2006 tog diplom i kördirigering under professor Anders Eby. Cecilia strävar efter att i sitt arbete förena sin stora kärlek till litteratur och i synnerhet poesi med körklangens rika färger och teknisk precision på högsta nivå.
Hon har under sin tid som yrkesverksam haft en diger karriär och lett en lång rad körer, bland annat i Uppsala domkyrka, KFUM:s kammarkör i Stockholm samt som kormästare för Gävle Symfonikör. Som frilansande dirigent har hon fått möta radiokörerna både i Stockholm och Köpenhamn, arbetat som kormästare för Malmö Symfoniorkester samt haft gästande uppdrag i Tyskland och Italien.
Idag är Cecilia ansvarig för körverksamheten vid Lunds universitet där hon leder ensemblerna Lunds akademiska kör och Palaestra Vokalensemble, och även undervisar i kördirigering vid Musikhögskolan i Malmö. Hon är en efterfrågad pedagog och dirigent såväl i Sverige som i övriga Europa. Hon är dirigent för Sveriges ungdomskör och 2018 kommer hon att slutföra sin examen på orkesterdirigentprogrammet.

Lunds akademiska kör (LAK) är en ung kör med lång tradition och hög ambitionsnivå. Kören bildades 1927 som damkör men omvandlades senare till blandad kör för att kunna utöka sin repertoar. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander med god körvana och stort musik­intresse. Sedan 2014 är kören en officiell ensemble vid Odeum och därmed del av Lunds universitet.
LAK ger årligen ett tiotal publika konserter och medverkar med sång vid universitetets högtider såsom professorsinstallationer och doktorspromoveringar. Reper­­toa­­ren är varierad, men tyngdpunkten finns i den klassiska musiken för kör a cappella.
Mer info: lak.se och vår facebooksida.