Två flickor sitter vid ett bord och lyssnar.

Barnens eftermiddag

För tjejer och killar som går i åk F–4.

Barnen hämtas på skolan under stoj och stim. Vi går i samlad trupp till församlingsgården/hemmet och där har vi upprop och berättar vem som är ”vaktmästare” för dagen.

Vi serverar ett enklare mellanmål. Under tiden som barnen äter så läser vi högt ur en bok, till exempel ”Djurens andaktsbok”.

Därefter får barnen pyssla som har anknytning till årstider, högtider och barnens egna förslag. Ibland har barnen fri lek där de själv bestämmer och det är väldigt poppis och väldigt lärorikt. I den fria leken lär barnen sig mycket av det sociala samspelet, att lyssna, respektera varandra och att visa hänsyn.

Vi avslutar gruppen med att ”vaktmästaren” tänder ett ljus under versen. Nu tänder vi ljuset och sitter still ... De stora barnen får tända ett eget ljus. Om de vill får de berätta vad de tänker på. Vi ber eller sjunger ”Gud som haver barnen kär” tillsammans som avslutning.

Därefter går vi tillbaka med de barnen som ska till skolan och fritids.

Vi träffas i
Asmundtorps församlingshem:
torsdagar (åk F–3) kl. 13.20–15.

Häljarps församlingsgård:
måndagar (åk F–2), tisdagar (åk F–2) och onsdagar (åk 3–4) kl. 13.30–16.

Begränsat antal platser: 20 st

Anmälan krävs