Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Häljarps församling Besöksadress: Kustvägen 5, 26175 Asmundtorp Postadress: Box 17, 26107 Asmundtorp Telefon:+46(418)482700 E-post till Häljarps församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Asmundtorpsfestivalen 2019

Succén fortsätter ...

Gunilla Backman – Sånger som berör

Söndag 11 augusti

Gunilla sjunger och berättar om sitt händelserika liv och sin karriär. Det blir även sånger ur den kritikerrosade hyllningskonserten till Barbra Streisand, One Voice.
Vid pianot, Joakim Holgersson.
Gunilla Backman är en av Sveriges mest framgångsrika artister, med en lång karriär bakom sig. Hon har spelat huvudroller i musikaler som exempelvis Les Miserables, Miss Saigon, West Side Story, Chess och Sunset Blvd i Sverige, Tyskland och i Londons West End.
Mest känd i Sverige blev hon när hon spelade Donna i Mamma Mia! på Cirkus i Stockholm, för vilken hon belönades med en Guldmask för bästa huvudroll i musikal.

Ensemble Hven – Renässans

Måndag 12 augusti

En av de stora frågorna kring den katolska kyrkomusiken som debatterades under 1500-talet var musikens förhållande till texten.
En viktig milstolpe i denna diskussion var det tridentinska kyrkomötet i mitten av århundradet. Där fastslogs att texten klart ska kunna uppfattas och musiken ska understödja texten. Polyfonin var i detta läge utsatt och hotades att bannlysas i kyrkorna.
Palestrina presenterade sin lösning på problemet med kombinationen av polyfoni och tydligt presenterad text i bland annat Marcellusmässan (Missa Papae Marcelli). Han var återhållsam med att låta olika textstavelser ljuda samtidigt i skilda stämmor, och tenderar till att synkronisera stavelsernas diktion i olika stämmor.
Denna kom att bli en slags modell för den efterföljande kyrkomusiken.

Anders Lundin – Expedition Livet

Tisdag 13 augusti 

Att berätta historier runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om Tv:n är vår samtids lägereld så har Anders en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den.
I föreställningen använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.
Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några och inspirerar nog mest till att fundera över våra egna val och möjligheter.
Och ingen samling runt lägerelden är ju komplett utan en gitarr. Med sig på scenen har Anders Jonas Olofsson på kontrabas och tillsammans med Anders gitarr blir det lite som en vismusikal. Fast utan koreografi. Och väldigt få roller. Men mer behövs inte.

Danmarks Radios Vokalensemble
– Körmusik och kärlek

Onsdag 14 augusti

Under ledning av Carsten Seyer-Hansen framförs en konsert som går i kärlekens och sommarens tecken. Upplev blomstrande engelsk senromans av bland annat Elgar och Delius tillsammans med stämningsfulla nordiska sånger och verk som förenar sommarens skönhet med en känsla av sorg.
Denna kväll kan du uppleva den speciella kombinationen av sommar och kärlek som inspirerat många poeter och kompositörer och går tillbaka till en mängd folkssångar, myter och berättelser.
I den nordiska delen av konserten kan du upplev en handfull danska och svenska kompositörers speciella tonsspråk.
Kören består av 18 professionella sångare. ”Alla sångare i DR Vokalensemble glöder – både separat och tillsammans” som en recensent har formulerat det.

Pros & Cons – Vocal pop

Torsdag 15 augusti 

Detta är en av Sveriges och Europas mest framstående vokalgrupper. Pros & Cons sjunger a cappella, det vill säga helt utan instrument, men lyckas med sina röster och modern ljudteknik att låta som ett helt band. På sina konserter blandar de eget material med kända covers och bjuder på ett brett musikaliskt spektrumdär dynamiken och energin flödar över scenkanten.
Repertoaren spänner över alltifrån kända svenska och internationella poplåtar till äldre visor i unika tolkningar som publiken aldrig hört förutsamt en rad egenskrivna låtar. Däremellan kan publiken också förvänta sig en rad både roliga och tankeväckande reflektioner – kort och gott en fulländad konsertupplevelse.
Pros & Cons består av Ola Berg-strand, Joel Bexelius, Erik Odsell, Tomas de Souza och Pär Thored.

Viktoria Tolstoy – Vocal jazz

Fredag 16 augusti 

Viktoria Tolstoy är en sällsynt fågel i musikbranschen. Hon är en helt naturlig talang, någon som bara får allt på ett ögonblick. Hon är en berömd och respekterad internationell jazzsångare och hennes många framgångshistorier är alla en produkt av denna explosiva naturliga supertalang. Viktoria har rosats av kritiker var hon än uppträtt.
Hon är helt enkelt en extraordinär begåvad kvinna med en nästan skrämmande instinkt för olika stilar och lägen. Och hon levererar varje gång och hur hon gör det!
Hennes skratt är känt såväl som hennes sinne för humor. Ofta med en vridning men alltid positiv. Hennes leende smälter glaciärer och hennes utseende går aldrig obemärkt förbi. Eller, med mindre ord: Viktoria är en komplett konstnär.

Vid pianot denna afton, Krister Johnsson.

West of Eden – Irländsk folkmusik

Lördag 17 augusti

West of Eden är ett svenskt folkmusikband med rötterna i den Engelska och Irländska folkmusiken. Under 20 år har bandet sakta med säkert byggt upp sitt rykte och är numer ett väletablerat, internationellt erkänt band som kallats för
The Best of Contemporary Folk av Irish Music Magazine
West of Eden turnerat så långt bort som till Kina och i över tio år varit värdar för de populära och utsålda Celtic Christmas-turnéerna. I år är de aktuella med nya skivan Flat Earth Society som de spelade in under en road trip i Skottland och England.
Följ med på en konsert som blir till en resa mellan akustiskt historieberättande, intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

Malmö Opera – Kick off

Torsdag 22 augusti

De välbekanta solisterna Emma Lyren Fernandez och Conny Thimander tar med publiken på en teatralisk, mukalisk och magisk resa genom de olika uppsättningar som Malmö Opera sätter upp jubileumssäsongen 2019/20. En underhållande och
informativ föreställning i musikteaterkonstens tecken!
Emma Lyren Fernandez är anställd solist på Malmö Opera och har gjort roller i ett stort antal operor och även några musikaler; Jesus Christ Superstar, Tusen och en natt, Madame Butterfly, Hans och Greta, La traviata och många fler.
Conny Thimander är en återkommande gästsolist på Malmö Opera. Han har gjort roller i Trollguld, Aniara, Butterfly, Carmen med flera.

Åsa Jinder – Sommarens pärlor

Söndag 25 augusti (Asmundtorpsdagen)

Åsa Jinder är en av våra mest folkkära och välmeriterade artister. Hon har verkat internationellt i ett stort antal länder, framfört sina egna älskade sånger och melodier i svenska konserthus, kyrkor och bygdegårdar i över fyra decennier.
Hennes musikaliska och trollbindande närvaro är genuin, hennes briljanta mellansnack och osvikliga kontakt med publiken unik.
Under sommaren turnerar Åsa med Vi sjunger sommarens pärlor, ett program som Åsa byggde med sin egna fantastiska repertoar kring en knippe allsånger knutna till årstiden.
Svenska folkets intresse av allsång är bevisligen stort och att tillsammans med Åsa manifestera sommaren med bland andra I denna ljuva sommartid eller Här är gudagott att vara visar sig vara mycket populärt.

Samtliga konserter i Asmundtorps kyrka kl 19. Gratis entré.

Vill du veta mer? Kontakta mig

Adriano Gaglianello

Adriano Gaglianello

Kyrkomusiker