Foto: Bert Leandersson /Ikon

Uppenbarelsekyrkan

Välkommen till vackra Uppenbarelsekyrkan. Du hittar kyrkan nära Aspuddens T-bana. Detta är en fin plats för dop, vigsel och begravning. Här finns också ett stort kolumbarium.

Besök Uppenbarelsekyrkan och Columbarium

Obs! Till och med vecka 25 är kyrkorummet stängt i Uppenbarelsekyrkan. Detta på grund av installation av kyrkans nya orgel.

Öppettider:
Måndag–fredag 09.00–18.00
Lördag och söndag 10.00–16.00
Sommartid v. 26–33:
Måndag–fredag 09.00–17.00
Lördag och söndag 10.00–16.00
Under storhelger gäller särskilda tider.
Besöksadress: Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten
Närmaste T-bana: Aspudden
Närmaste busshållplats: Vallfartsvägen

Ett kyrkorum som berör

När du träder in i Uppenbarelsekyrkans kyrkorum så känner du att det är en speciell plats. En tidig sommarmorgon strålar solljuset in på ett väldigt vackert sätt. Konstnären Ralph Bergholtz färgstarka mosaikfönster karakteriserar hela kyrkan, och i dem hittar du illustrerade tolkningar av Uppenbarelsebokens texter. Förutom kyrkorummet finns församlingslokaler och ett stort kolumbarium insprängt i berget.

Se filmen om Uppenbarelsekyrkan

Hitta nästa guidade tur

29/5 Guidad tur i Uppenbarelsekyrkan

Upptäck katedralen på Vallfartsberget i Hägersten. Du får lära känna kyrkorummet och Columbariet. Och du får höra om berättelserna som finns i de vackra mosaikfönstren.

Konstutställning i Uppenbarelsekyrkan

29/5 Vernissage – Nåd –Konstutställning

Vernissage för samlingsutställning i Uppenbarelsekyrkan. Lokala konstnärer ställer ut verk på temat NÅD. Välkommen!

Se mer om Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkans nya orgel

Uppenbarelsekyrkan kommer under 2022 att få en ny orgel. Den byggs av Gerhard Grenzing och det är första gången en orgel av Grenzing byggs i Sverige/Norden. Orgeln byggs upp i Barcelona, Spanien, för att därefter monteras ner och fraktas till Uppenbarelsekyrkan för slutlig uppbyggnad.

Uppenbarelsekyrkans konstutsmyckning

I de rumshöga fönstren av betonginfattat glas filtreras dagsljuset genom konstnären Ralph Bergholtz färgstarka tolkningar av Uppenbarelsebokens texter.

Uppenbarelsekyrkans historia

Uppenbarelsekyrkan i Aspudden/Midsommarkransen invigdes 1961. Kyrkan behövdes i de nya förorterna i en tid av stor samhällsomvandling. Idag har Uppenbarelsekyrkan en stark betydelse i lokalsamhället i Hägersten.

Uppenbarelsekyrkans arkitektur

Läs mer om Columbarium i Uppenbarelsekyrkan

Columbariet

En alternativ begravningsplats för urnor i anslutning till Uppenbarelsekyrkan.

Boka dop eller bröllop i Uppenbarelsekyrkan

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

Boka vigsel

Här kan du boka vigsel i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera din vigsel.