Gröndals kyrka

Gröndals kyrka, invigd 1969, är en byggnad uppförd i rödbrunt tegel som ligger mitt i Gröndal. Byggnaden består av tre plan och rymmer kyrkorum, konfirmandrum, ungdomslokaler, sammanträdeslokaler med mera.

Besök Gröndals kyrka

Ring gärna 08-685 30 00 för att höra om kyrkan är öppen.

Besöksadress: Gröndalsvägen 61, 117 68 Stockholm
Närmaste T-bana: Liljeholmen
Närmaste busshållplats: Gröndal

Renovering pågår

Gröndals kyrka invigdes 1969 och är ritad av arkitekterna Backström & Renius. Det är en byggnad i souterräng på tre plan. Via entrén i norr, som vätter ut mot Gröndalsvägen, nås kontor och samlingssalar. Våningen ovanför ligger kyrksalen, vilken också nås direkt från södra entrén. I källarplanet ligger ungdomslokaler.

Kyrksalen i Gröndals kyrka

Kyrksalen är orienterad i öst-västlig riktning med koret i öster. I koret är golvet upphöjt två trappsteg jämfört med övriga kyrkrummet.

Altaret är tillverkat av bokträ.
Vid norra väggen finns en kororgel av bokträ.

Gröndals kyrka grönmärktes av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att ”bebyggelsen har ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull från historisk, kulturhistoriskt, miljömässigt eller konstnärlig synpunkt”.

Besöksadress Gröndals kyrka

Gröndalsvägen 61

Post till Gröndals kyrka skickas till:

Svenska kyrkan Hägersten
Bäckvägen 34
126 47 Hägersten

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

En karaff med saft och några glasflaskor vatten står på ett bord.

Låna lokal för dopfika

Du som är medlem och församlingsbo i Svenska kyrkan Hägersten kan utan kostnad få tillgång till lokal i samband med dop eller begravning. För övriga tar vi ut en mindre avgift. Läs mer om lokalerna här.