Gröndals kyrka

Gröndals kyrka ligger mitt i Gröndal, nära Tvärbanan, affärer och mötesplatser. Kyrkan är en populär kyrka för vigslar och dop. Den invigdes 1969 och består av tre plan med kyrkorum och samlingslokaler.

Besök Gröndals kyrka

Ring gärna 08-685 30 00 för att höra om kyrkan är öppen.

Besöksadress: Gröndalsvägen 61, 117 68 Stockholm
Närmaste T-bana: Liljeholmen
Närmaste spårvagn: Gröndal
Närmaste busshållplats: Gröndal

Passa på! Drop-in-vigsel i Gröndals kyrka

27/8 Drop-in-vigsel i Gröndals kyrka

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era löften? Välkommen till drop-in-vigsel i Gröndals kyrka, lördag 27 augusti från kl. 10.00 till 15.00. Här kan du läsa vad som är bra att känna till – såsom att du behöver göra hindersprövning hos Skatteverket.

Har du frågor om Gröndals kyrka? Kontakta Evamaria.

Evamaria Lund

Svenska kyrkan Hägersten

Präst, Distriktschef, Gröndals kyrka, Kvarterskyrkan på kajen, Ledningsgrupp

Kyrkan nära Tvärbana, affärer och mötesplatser

Gröndals kyrka invigdes 1969 och är ritad av arkitekterna Backström & Renius. Det är en byggnad i souterräng på tre plan. Via entrén i norr, som vätter ut mot Gröndalsvägen, nås kontor och samlingssalar. Våningen ovanför ligger kyrksalen, vilken också nås direkt från södra entrén. I källarplanet ligger ungdomslokaler.

Kyrksalen är orienterad i öst-västlig riktning med koret i öster. I koret är golvet upphöjt två trappsteg jämfört med övriga kyrkrummet.

Altaret är tillverkat av bokträ.
Vid norra väggen finns en kororgel av bokträ.

Gröndals kyrka grönmärktes av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att ”bebyggelsen har ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull från historisk, kulturhistoriskt, miljömässigt eller konstnärlig synpunkt”.

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

En karaff med saft och några glasflaskor vatten står på ett bord.

Låna lokal för dopfika

Du som är medlem och församlingsbo i Svenska kyrkan Hägersten kan utan kostnad få tillgång till lokal i samband med dop eller begravning. För övriga tar vi ut en mindre avgift. Läs mer om lokalerna här.